Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Juind

(heemynig, 2019.04.28 17:49)

www.pocketpcmedicine.com
[url=http://pocketpcmedicine.com/#]pocketpcmedicine.com[/url]

acignee

(Frably, 2019.04.28 17:10)

www.eathabesha.com
[url=http://www.eathabesha.com/#]www.eathabesha.com[/url]

Ipela21

(Guziq15, 2019.04.28 16:58)

http://bioimagingcore.be/q2a/66336/oxcarbazepina-comprar-farmacia-linea-entrega-r%C3%A1pida-salvador
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/dexamethasone-bas-prix-internet-livraison-rapide-dexamethasone
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/metronidazole-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-un-descuento
http://social.leembe.com/blogs/post/46300
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/chloroquin-wie-man-schnell-einkauft
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-alesse-levonorgestrel-ethinyl
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-viprogra-200-mg-sin-receta-en-l-nea-guatemala
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/fibrocard-80-mg-donde-comprar-urgente
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-domperidona-10mg-fiable-rep-blica-de
http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/kann-ich-generika-viramune-200-mg-ohne-rezept-expresslieferung
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/generique-talefil-60mg-commander-talefil-en-ligne-au-rabais-avec
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/tegretol-order-without-rx-where-to-purchase-carbamazepine-in
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/achat-de-shafil-tadalafil-tadalafil-en-suisse-sans-ordonnance
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/celecoxib-acheter-en-ligne-achat-celecoxib-200-pharmacie
http://bricolocal.com/profiles/blogs/achat-spironolactone-25mg-spironolactone-vrai-commander
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/d-nde-comprar-imodium-sin-receta-de-forma-segura-costa-rica
https://lesko.com/q2a/index.php?qa=53160&qa_1=comprar-medroxiprogesterona-internet-medroxiprogesterona
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/comprar-donepezila-10mg-sin-receta-urgente-uruguay
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/sildenafilo-tadalafil-comprar-en-farmacia-en-linea-aprobada-panam
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-bisacodil-5-mg-gen-rico-entrega-r-pida
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/fulvicin-250mg-donde-comprar-con-seguridad-andorra-gresiofulvin

Производство обуви из ПВХ и ЭВА

(sopogsqwe, 2019.04.28 14:51)

Обувная фабрика «ВВС» основана в 1996 г., и является одним из ведущих предприятий Ростовской области сообразно производству качественной обуви из пластиката и ЭВА.

Обувь изготавливается для итальянском оборудовании «Nuova Zarine» и «Wintech». Хорошая техническая оснащенность, современный дизайн, высокая квалификация работников позволяет исключать обувь высокого качества по низким ценам.

Технология изготовления и применяемые материалы обеспечивают эластичность, легкость и высокую прочность нашей обуви. Она удобна и практична. Вся обувь сертифицирована и имеет санитарно-эпидемиологическое заключение.

Обувь выпускается для всегда возрастные группы и предназначена чтобы работы и отдыха.

Мы будем рады примечать вас в числе в числе наших партнеров и сделаем безвыездно, для наше сотрудничество стало взаимовыгодным и долгосрочным.


[url=https://sapog-vvs.ru/]литье обуви из эва[/url]

[url=https://sapog-vvs.ru/]https://sapog-vvs.ru/[/url]

online pharmacy technician course 436 mg

(Richarddouff, 2019.04.28 14:05)

Hi! [url=http://cialisopharmacy.com/]reputable canadian online pharmacy[/url] excellent website http://cialisopharmacy.com

Iminy

(MENDWEXY, 2019.04.28 11:22)

http://carsradars.com/
[url=http://www.carsradars.com/#]carsradars.com[/url]

Alawo14

(Wenuq88, 2019.04.28 01:43)

http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/pantoprazol-kaufen-in-einer-online-apotheke-eine-schnelle-best http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-tamsulosina-0-2mg-sin-receta-con-garantia-m-xico http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/furosemide-40-mg-en-ligne-bon-marche-commander-sans-ordonnance http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/gevilon-300mg-ohne-rezept-sicher-einkaufen http://www.facecool.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-oxilepsi-sin-receta-de-confianza http://korsika.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-apcalis-sx-tadalafil-10mg-env-o-libre-argentina http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/erecsil-sildenafil-citrate-130-mg-livraison-rapide-baisse-prix http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/drospirenona-ethinylestradiol-comprar-en-una-farmacia-online-con http://movsam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-acyclovir-cream-acyclovir-5mg-sin http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/cefpodoxime-200-mg-en-ligne-baisse-prix-commander-sans-ordonnance http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/levofloxacin-500-mg-donde-comprar-sin-receta-fiable-chile-comprar http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/site-fiable-achat-losartan-achat-cozaar-25-ligne http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/trandate-labetalol-100-mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-ahora http://www.facecool.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-petibelle-sin-receta-urgente-bolivia http://recampus.ning.com/profiles/blogs/prostandril-flutamide-250mg-bas-prix-flutamide-250-achat-en http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-nervocur-sin-receta-env-o http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-repaglinide-0-5-mg-bon-marche-visa-repaglinide-2 http://whazzup-u.com/profiles/blogs/bon-site-pour-achat-ethinylestradiol-norgestrel-ethinylestradiol http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-o-gen-rico-do-clozaril-clozapine-50mg https://www.mysocialpeople.com/blogs/2145/20819/puis-je-acheter-du-ivenox-ivermectin-vente-de-ivermectin-pas http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/finasteride-en-ligne-au-rabais-acheter-o-acheter-fincar-pas-cher http://socialchangesa.com/blogs/post/86002 http://brooklynne.net/profiles/blogs/comprar-generico-vidalista-tadalafil-entrega-r-pida-paraguay http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/risperidone-o-acheter-risnia-4-luxembourg-acheter

Amape74

(Ejahi92, 2019.04.27 22:51)

http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/valaciclovir-500mg-puedo-comprar-sin-receta-ahora-nicaragua http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-clozapine-fiable-comprar-clozaril-100-mg-line http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-lamotrigina-con-seguridad-chile http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/regalis-tadalafil-en-ligne-commander-2019-acheter-du-tadalafil http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-terbinafina-250mg-por-internet-espa-a http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/clomipramina-comprar-en-farmacia-en-linea-sin-gastos-de-envio-1 http://foodtube.net/profiles/blogs/labetalol-50-mg-como-comprar-en-internet-usa-comprar-labetalol http://foodtube.net/profiles/blogs/ciproheptadina-4-mg-como-comprar-sin-receta-en-internet-espa-a http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-sumycin-tetracycline-250mg-gen-rico-de http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/oxcarbazepina-trileptal-600-mg-onde-comprar-on-line http://recampus.ning.com/profiles/blogs/desmopresina-como-comprar-sin-receta-de-confianza-estados-unidos http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/azel-azelastine-en-ligne-baisse-prix-site-fiable-acheter https://www.loosemusicent.com/blogs/1452/15101/achat-discrete-nevipan-nevirapine-200mg-commander-nevirapine-r http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/comprar-ditropan-xl-oxybutynin-10mg-sin-receta-por-internet-espa http://property.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-oxytetracycline-250-mg-oxytetracycline-naturel-en http://bricolocal.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-furosemida-de-confianza-ecuador http://i-m-a-d-e.org/qa/20163/oxytrol-2-mg-comprar-sin-receta-fiable-oxytrol-ventas-chile http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-oneaid-tadalafil-60mg-sin-receta-urgente http://foodtube.net/profiles/blogs/penegra-sildenafil-citrate-25mg-como-comprar-de-forma-segura http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/cefalexine-en-ligne-bas-prix-cephalexin-pas-cher-belgique http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/amoxicillin-clavulanate-order-online-where-to-buy-augmentin-quick http://whazzup-u.com/profiles/blogs/para-comprar-generico-gliburida-1-25mg-sin-receta-env-o-urgente

to email this

(Smitrustzz, 2019.04.27 21:36)

get <a href="https://emobtank.com/5146-indapamide-1-25-mg-tablet#">indapamide 1.25 mg tablet</a> of nutrients to which | [URL=https://emobtank.com/7512-cheap-levitra-from-india#]como comprar cialis mg[/URL] and patiently take

rergo

(Fliessy, 2019.04.27 20:44)

http://www.best8-weekfitness.com/
[url=http://best8-weekfitness.com/#]www.best8-weekfitness.com[/url]

Chislet

(Fietle, 2019.04.27 19:49)

www.healthmedicinentral.com
[url=http://www.healthmedicinentral.com/#]healthmedicinentral.com[/url]

Vaguera

(incacet, 2019.04.27 15:01)

naturmedizinvideos.com
[url=http://naturmedizinvideos.com/#]www.naturmedizinvideos.com[/url]

Filip40

(Yekon81, 2019.04.27 12:18)

http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-keflex-cephalexin-250-mg
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/comprar-doxepina-25mg-con-visa-sinequan-75-mg-se-vende-sin-receta
http://www.blog.ahsfoundation.co.uk/blogs/post/77825#sthash.dsxi80UD.9JyC5Bpy.dpbs
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/fluticasone-comprar-sin-receta-con-garantia-rep-blica-de-chile
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-montelukast-acheter-du-montelukast-10-en-belgique
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/order-erecsil-120mg-no-prescription-erecsil-by-mail-orders
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/order-tarim-where-to-purchase-sildenafil-citrate-safely
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/filda-o-en-acheter-acheter-du-filda-en-belgique-en-pharmacie
https://whanswerz.com/4831/buy-synalis-40mg-without-rx-where-to-buy-tadalafil-rx-needed
http://hageriderma.com/qtoa/index.php?qa=233849&qa_1=prazosina-comprar-seguridad-minipress-generico-farmacias
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/comprar-doxepina-online-ecuador-comprar-doxepina-25-magnus
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/comprar-allegra-ahora-reino-de-espa-a
http://socialchangesa.com/blogs/post/88220
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/verampil-verapamil-o-commander-baisse-prix-livraison-24h-verampil
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/site-serieux-achat-pawar-tadalafil-20mg-obtenir-tadalafil-sans
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/buy-diaglit-15mg-how-can-i-order-pioglitazone-hydrochloride
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/ramelteon-bon-prix-sur-internet-sans-ordonnance-ramitax-bas-prix
http://www.blog.ahsfoundation.co.uk/blogs/post/80482#sthash.bMdM0OyT.vXuKKLQa.dpbs

Ducoupt

(Frably, 2019.04.27 11:33)

http://travelbaseonline.com/
[url=http://www.travelbaseonline.com/#]www.travelbaseonline.com[/url]

Oyilo19

(Desaf68, 2019.04.27 09:42)

http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/commander-flutamide-prix-flutamide-pharmacie-forum
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-syalpha-40mg-con-garantia-ecuador-syalpha-20
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/tamoxifeno-10-mg-comprar-en-una-farmacia-online-confirmaci-n-r
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/trouver-du-nortriptyline-bas-prix-pamelor-prix-france-pharmacie
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-sildenafilo-tadalafil-100-20mg-en-l-nea
http://www.themindbook.org/nmp/blogs/post/3065
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/puedo-comprar-acetazolamida-r-pido-argentina
http://dmoney.ru/57371/shefill-sildenafil-citrate-sildenafil-citrate-generique
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/azmacort-triamcinolone-generique-pas-cher-2019-triamcinolone-ou
https://23bestcity.de/blogs/post/124859
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/meloxicam-15-mg-comprar-en-farmacia-online-confirmaci-n-r-pida
http://property.ning.com/profiles/blogs/discount-cordarone-100-mg-buy-online-generic-cordarone
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/suhagra-100mg-como-comprar-de-calidad-dominicana-sildenafil
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/sumatriptan-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-env-o-gratis-m

canada pharmacy online 426 mg

(Richarddouff, 2019.04.27 04:02)

Hello! [url=http://cialisopharmacy.com/]hcg injections online pharmacy[/url] beneficial web page http://cialisopharmacy.com

and the path

(Smitrustlj, 2019.04.26 23:42)

get <a href="https://emobtank.com/6507-free-viagra-sample-free-shipping#">free viagra sample free shipping</a> on mental or physical | [URL=https://emobtank.com/5138-generic-viagra-online-canada#]como comprar cialis mg[/URL] to keep the hot

acignee

(Fliessy, 2019.04.26 23:21)

diatermiaclinic.com
[url=http://diatermiaclinic.com/#]diatermiaclinic.com[/url]

Fadip89

(Otivo00, 2019.04.26 22:56)

http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/isosorbide-dinitrate-10-mg-comprar-en-farmacia-online-con-env-o
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-plan-b-1-5mg-urgente-honduras
http://wu-world.com/profiles/blogs/metformin-glyburide-400-2-5-mg-comprar-en-farmacia-en-linea-con
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/clindamicina-150-mg-comprar-en-farmacia-online-r-pido-espa-a
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/site-pour-acheter-floxin-ofloxacin-200-mg-acheter-du-ofloxacin
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/furacin-25mg-donde-comprar-sin-receta-online-ecuador
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-ivermectina-sin-receta-entrega-r
http://www.facecool.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-extra-super-avana-avanafil-dapoxetine-1-2
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/trouver-du-losartan-securise-acheter-losartan-en-france-pas-cher
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/imipramine-75-mg-en-ligne-commander-achat-imipramine-en-ligne-pas
http://kutoos.unifiedly.com/blogs/post/216818
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/commander-silderm-sildenafil-citrate-200mg-moins-cher-sildenafil
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-clindamycine-prix-clindamycine-pharmacie
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/wo-sie-jetzt-metoprolol-kaufen-k-nnen-metoprolol-50mg-ohne-rezept
http://bioimagingcore.be/q2a/73251/como-fa%C3%A7o-para-comprar-amoxapine-50-gen%C3%A9rico-line-portugal
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-evista-ahora
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/benemid-como-comprar-sin-receta-con-seguridad-honduras
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/sildenafil-et-duloxetine-100-60-mg-bon-prix-sur-le-net-sildenafil

to go along with

(Smitrustzn, 2019.04.26 20:18)

get <a href="https://emobtank.com/5050-twins-and-clomid-50-mg#">twins and clomid 50 mg</a> of what the study | [URL=https://emobtank.com/3215-tadalafil-soft-tablets#]como comprar cialis mg[/URL] of a Toilet Anatomy


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58

Következő »