Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

BabloPridi 558653700

(BabloPridi, 2019.03.31 14:21)

http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/comprar-intagra-sildenafil-citrate-gen-rico-entrega-r-pida
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/cefaclor-500-mg-comprar-en-farmacia-online-fiable-dominicana
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=79215&qa_1=achat-de-tiracrin-levothyroxine-tiracrin-pas-cher-avis
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/site-serieux-achat-jauan-25mg-jauan-50-achat-ligne
http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/78/16686/comprar-cytoxan-en-linea-panama-comprar-cytoxan-en-milanuncios
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-escitalopram-10-mg-sin-receta-y-pagar-con-visa
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-viazem-diltiazem-ahora-espa-a

Заказать Seo продвижение сайтов Краснодар

(Robertwem, 2019.03.31 12:45)

Оформить часть «Актуальное» в Инстаграме просто.Также не меньшим фактором, влияющим для удача сайта является ваше велеречие, ваши знания в той или другой области, ваш чувство и опытность преподнести информацию. Действительно, в интернет отдельный погода заходит миллион новичков, однако все равно некоторый пользователи силок имеют какой-то попытка и увидев на вашем сайте похожее для однако остальное сюда не вернутся.Вот порядком тематик для постов в основной ленте Инстаграма:
[url=https://vk.com/sozdanie_sajtov_krasnodar_23]продвижение сайтов Краснодар skgroups[/url]
[url=https://vk.com/sozdanie_sajtov_krasnodar_23]продвижение сайтов Краснодар skgroups[/url]
<a href=https://vk.com/sozdanie_sajtov_krasnodar_23>Заказать Seo продвижение сайтов Краснодар</a>

Очень главный ход, какой нужно сделать – SEO оптимизация ресурса. Если правильно заниматься поисковым маркетингом, вы сможете обеспечить условно бесплатный много трафика на сайт.Резервная изображение сайта выглядит обычно вдруг архив, в котором находятся весь файлы и папки, которые находились на вашем хостинге. И ответ на вопрос, сиречь восстановить сайт из бэкапа, также адски простой:Сделать сайт визитку самому.

mat med folsyra

(mat med folsyra, 2019.03.31 12:39)


I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz reply as I'm looking to create my own blog and would like to know where u got this from. appreciate it
mat med folsyra troptia.se/ways-to-lose-weight/andrea-hrborttagningskraem-ansikte.php

Zohuh24

(Mococ94, 2019.03.31 09:43)

http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/achat-de-ravana-tadalafil-en-ligne-moins-cher-sans-ordonnance
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/progesteron-prometrium-wo-ich-ohne-rezept-zum-besten-preis-kaufen
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/o-acheter-du-acyclovir-zovirax-generique-montreal
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-tastylia-sin-receta-con-seguridad
http://www.facecool.com/profiles/blogs/remeron-mirtazapine-30mg-donde-comprar-en-farmacia-online
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-galopran-sin-receta
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/desogen-0-15mg-bon-marche-sans-ordonnance-site-de-vente-de
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/tenutex-disulfiram-pharmacie-acheter-en-ligne-livraison-discrete
http://bricolocal.com/profiles/blogs/comprar-estrace-estradiol-1-mg-de-confianza
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-clozaril-50mg-sin-receta-mas-barato-mejor
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/se-puede-comprar-generico-betafortan-sildenafil-citrate-50mg-de
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/buy-tolterodinum-4-mg-cheap-generic-tolterodinum-from-uk
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/quel-site-fiable-pour-acheter-du-famciclovir-250mg-o-acheter
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/retin-a-cream-0-01-mg-onde-comprar-gen-rico-e-quanto-custa-pela
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/losartan-hydrochlorothiazide-12-5-mg-en-ligne-baisse-prix-1
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-sex-men-generique-bon-marche-site-fiable-acheter

Cialis Achat En Suisse Kelroro

(Rubbymn, 2019.03.31 07:40)

Kamagra En Ligne Pas Cher Levaquin Et Amoxil [url=http://corzide.com]generic viagra[/url] Buy Kamagra Safely Mer

Video

(Dwightwrini, 2019.03.31 07:31)

Elevated afternoon
Recently I rest wonderful sites
Online fun
<a href=http://sape.top>free sex</a>

essay writing service -

(Tylerbum, 2019.03.31 07:13)

Essay Writing Service - EssayErudite.com

Our [url=https://essayerudite.com]essay writing service[/url] provides a full-scale writing assistance accessible online 24/7.
Apart from many other writing companies, we are rather picky when forming a professional staff of experts.
Moreover, we try to make our every customer feel safe and pleased with the service.

<a href="https://essayerudite.com" />essay writing service</a>

Essay Writing Service - https://essayerudite.com

продвижение сайтов Краснодар

(Robertwem, 2019.03.31 00:25)

Оптимальная формула: 1 отдел (3 менеджера и 1 РОП) + 2 часть (3 менеджера и 1 РОП) + … n часть (3 менеджера и 1 РОП)Ныне вспомним, что на сайте должны обязательно быть следующие элементы:БЕССТРАСТНЫЙ ОБЗВОН: KPI ДЛЯ ЗВОНКИ
[url=https://vk.com/sozdanie_sajtov_krasnodar_23]продвижение сайтов Краснодар[/url]
[url=https://vk.com/sozdanie_sajtov_krasnodar_23]продвижение сайтов Краснодар[/url]
<a href=https://vk.com/sozdanie_sajtov_krasnodar_23>seo Краснодар</a>

Нуждаться снова с этапа проектирования сайта рассуждать о возможном просмотре его с мобильных устройств. Технология построения сайтов сообразно принципу адаптивного (англ. communicative) дизайна позволяет создать единолично сайт, имеющий оптимальное отображение на всех видах устройств, быть этом не требующий никаких действий со стороны пользователя (ручной тож автоматический переход на мобильную версию, если дозволение меньше заданного). Данная технология исключает использование динамических элементов (примерно, JavaScript), загрузку которых некоторый пользователи мобильных устройств сообразно разным причинам отключают, и дублирование информации на различных версиях, сколько плохо сказывается на позициях сайта в поисковых системах и вебометрических рейтингах.Холодный обзвон: 7 главных принциповРассмотрим на примере. Предположим, сколько намерение – приобретать 450 000 руб. Польза составляет 15% от выручки, палец чек — 3000 руб., а конверсия в продажу — 35%.

Перфорированный крепеж

(LarryHow, 2019.03.30 23:08)

Перфорированный крепеж в строительстве бывает необходимым достаточно часто. Без единого гвоздя строили дома настоящие зодчие, однако обойтись без перфорированных метизов в большинстве ситуаций просто не получится. Перфорированным крепежом называют пластины из металла, в которых для крепления просверливаются равномерно отверстия.
[url=http://metal-archive.ru/]http://metal-archive.ru/[/url]

write my paper service

(JustinHoisa, 2019.03.30 21:39)

Write My Paper - EssayErudite.com

Looking for an expert to [url=https://essayerudite.com/write-my-paper/]write my paper[/url] for you? You are at the right place.
Providing superior writing service appears to be our main specialization and passion.
Our website is the best destination for every English-speaking student who calls for assistance when handling his or her daily academic tasks.

<a href="https://essayerudite.com/write-my-paper/" />write my paper</a>

Write My Paper - https://essayerudite.com/write-my-paper/

write my essay site

(JosephSisse, 2019.03.30 19:12)

Write My Essay - EssayErudite.com

Fed up of typing "who can write my essay" in the search bar?
Would you like to have a reliable helper always by your side?
Our website will come as an excellent solution to [url=https://essayerudite.com/write-my-essay/]write my essay[/url] for everyone!

<a href="https://essayerudite.com/write-my-essay/" />write my essay</a>

Write My Essay - https://essayerudite.com/write-my-essay/

онлайн займ на карту с плохой историей

(Olegbrace, 2019.03.30 18:40)

[url=https://citycredits.com.ua/zaym-na-kartu/]онлайн займ на карту с плохой историей[/url]

Rohug17

(Jiyav66, 2019.03.30 16:33)

http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/clomiphene-25-mg-comprar-en-una-farmacia-online-ahora-mismo-chile
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-vardenafil-dapoxetina-sin-receta-env-o-gratis
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/edalis-tadalafil-acheter-acheter-edalis-sans-ordonnance
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-enalapril-20mg-sin-receta
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/buspirone-sans-ordonnance-acheter-acheter-buspirone-pharmacie
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/kaufen-sie-ein-generisches-simvastatin-zahlungs-visa-zocor-online
https://whanswerz.com/4113/como-comprar-sinemet-cr-mejor-precio-sinemet-cr-bogota-venta
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/dapoxetine-en-ligne-dapoxetine-moins-cher-suisse
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/calcijex-en-ligne-au-rabais-commander-avec-mastercard-acheter
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/achat-express-cialis-tadalafil-achat-de-cialis-20-en-ligne
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/griseofulvin-250-mg-comprar-en-una-farmacia-online-ahora-mismo
http://property.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-felodur-2-5-mg-de-confianza-el
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-symmetrel-amantadine-100mg-sin
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-orlistat-al-mejor-precio-chile
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-permetrina-forma-segura-via-internet-no
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/ribatab-ribavirin-100-mg-como-comprar-sin-receta-online-ribatab
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-isoptin-sr-verapamil-sin
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/diaminodiphenyl-sulfone-1000-mg-im-internet-kaufen
http://i-m-a-d-e.org/qa/18025/zidovudina-comprar-una-farmacia-online-r%C3%A1pido-dominicana
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/o-commander-du-methotrexate-2-5-mg-acheter-du-rheumatrex
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-naprosyn-naproxen-sin-receta-entrega-r-pida
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-ivexterm-3mg-sin-receta
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-depakote-divalproex-125-mg-en-ligne-peut-on
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/denargra-sildenafil-citrate-sur-le-net-commander-sans-ordonnance
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-alendronato-35mg-gen-rico-com-frete-gr

Rizez32

(Idimu60, 2019.03.29 20:43)

http://bricolocal.com/profiles/blogs/se-puede-comprar-tretinoina-sin-receta-r-pido
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/sie-k-nnen-generisches-permethrin-acticin-30mg-ohne-rezept-billig
http://brooklynne.net/profiles/blogs/achat-express-amantadine-100mg-site-francais-symmetrel-100mg
http://answers.codelair.com/37044/adcirca-tadalafil-marche-securise-pharmacie-vente-adcirca
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/benecid-probenecid-o-commander-pharmacie-benecid-prix-au-belgique
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-areplex-sin-receta-en-internet-el
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/alendronate-10mg-en-ligne-baisse-prix-acheter-o-commander-fosamax
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/rizatriptan-ohne-rezeptpflichtige-lieferung-zu-kaufen-maxalt
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/dali-tadalafil-10mg-vrai-achat-sans-ordonnance-tadalafil-60
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-celecoxib-100mg-urgente
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/cialis-tadalafil-40-mg-puedo-comprar-urgente-panam
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/dozyl-comprar-urgente-us-comprar-donepezil-opiniones
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/para-comprar-generico-spironolactona-25mg-r-pido-aldactone-se
http://showmeanswer.com/index.php?qa=53726&qa_1=ezetimiba-comprar-melhor-internet-comprar-ezetimiba-gen%26%23233
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/rivastigmine-tartrate-3mg-o-achat-acheter-du-rivastigmine
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/rosuvastatin-5mg-buy-online-where-to-purchase-crestor-no-rx
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/commander-vrai-tazzle-tadalafil-20-mg-en-ligne-o-acheter-tazzle
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-norfloxacina-400mg-entrega-r-pida-reino-de
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/tolterodine-4-mg-moins-cher-et-livraison-rapide-vente-de-detrol
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/bon-plan-achat-mometasone-5mg-baisse-prix-elocon-prix-pharmacie
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=35649&qa_1=normadate-labetalol-marche-ordonnance-normadate-pharmacie
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/wie-kaufe-ich-hydroxycarbamid-500mg-ohne-rezeptpflichtigen
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-zyad-tadalafil-de-confianza
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-starlix-nateglinide-sin-receta

super magnesium halsokost

(super magnesium halsokost, 2019.03.29 17:18)


If some one wants to be updated with latest technologies after that he must be go to see this web site and be up to date daily.
super magnesium halsokost troptia.se/face-lotion/super-magnesium-haelsokost.php

overseas best online pharmacy 258 mg

(DanielErash, 2019.03.29 04:45)

Howdy! [url=http://onlinepharmaciescanadarx.com/#cgv-best-online-pharmacy]canadian drugs[/url] good website.

non prescription best online pharmacy 152 mg

(WarrenTup, 2019.03.28 23:19)

Hi! [url=http://onlinepharmaciescanadarx.com/]best online pharmacy technician certification[/url] beneficial website http://onlinepharmaciescanadarx.com

cvs pharmacy apply online 176 mg

(DanielErash, 2019.03.27 06:14)

Hi there! [url=http://trustonlinepharmacies.com/#pharmacy-no-prescription]best online pharmacy oxycontin[/url] excellent website.

online pharmacies 260 mg

(WarrenTup, 2019.03.27 01:27)

Howdy! [url=http://trustonlinepharmacies.com/]accutane best online pharmacy[/url] excellent website http://trustonlinepharmacies.com

cialis and suggests that failures

(Smitrustds, 2019.03.26 19:57)

get <a href="https://generic-cialis-40-mg.com/#">generic cialis 40 mg</a> on those conditions that | [URL=https://generic-cialis-40-mg.com/#]tadalafil 40 mg[/URL] and clinical care


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58

Következő »