Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

insoppy

(liaicift, 2019.02.21 01:41)

http://www.theoneworldnews.com/
[url=http://www.theoneworldnews.com/#]theoneworldnews.com[/url]

Golut04

(Uceki20, 2019.02.20 21:00)

https://madbuddy.club/blogs/post/30534 http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-esomeprazole-40mg-sin-receta-de-forma-segura http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/comprar-cyvel-pela-internet-brasil http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-generico-doxepini-doxepin-10mg-env-o-r-pido http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/arpamyl-como-posso-comprar-gen-rico-pela-net-no-brasil http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=28818&qa_1=commander-salbutamol-acheter-salbutamol http://korsika.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-duroval-130-mg-gen-rico-internet-brasil http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/order-doxazosin-mesylate-1-mg-on-sale-where-can-i-purchase http://www.facecool.com/profiles/blogs/azaimun-como-comprar-envio-24-horas-internet-brasil http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-acyclovir-200mg-sin-receta-con-garantia http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/onceair-como-comprar-gen-rico-forma-segura-montelukast-farm-cia http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/comprar-metronidazol-flagyl-gen-rico-r-pido-internet http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-valproico-acido-750-mg-sin-receta-ahora http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-rivastigmin-con-garantia http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-remeron-mirtazapine-sin-receta-de http://bobford.ning.com/profiles/blogs/diaminodiphenyl-sulfone-como-comprar-sin-receta-por-internet http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/comprar-selegilina-eldepryl-gen-rico-sem-receita-medica-internet http://ex.indiagnk.com/index.php?qa=98000&qa_1=commander-pyridostigmine-acheter-pyridostigmine-ordonnance http://ultimatefandomsite.com/oxwall/blogs/post/6729 http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/doxepine-livraison-discrete-forum-ou-acheter-sinequan-sur http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/parlodel-bromocriptine-2-5-mg-pas-cher-acheter-en-ligne-site http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/verapamil-isoptin-sr-80mg-como-posso-comprar-gen-rico-urgente http://www.facecool.com/profiles/blogs/osral-raloxifene-60-mg-pas-cher-et-livraison-discrete-forum-achat http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-gen-rico-advair-diskus-0-1-0-05-mg-envio-24-horas http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=69467&qa_1=discount-vigour-800mg-can-sildenafil-citrate-quick-delivery

rengoring filter spabad

(rengoring filter spabad, 2019.02.14 05:57)


I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later on. Cheers
rengoring filter spabad titema.se/ways-to-lose-weight/putsa-leca-grund.php

Wanev84

(Jixig17, 2019.02.13 20:27)

http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/oxytrol-oxybutynin-5-mg-comprar-en-internet-venezuela-comprar
http://www.facecool.com/profiles/blogs/vigour-sildenafil-citrate-800mg-como-puedo-comprar-sin-receta
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-mometasone-5-mg-env-o
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/olanzapine-comprar-en-una-farmacia-online-con-un-descuento-chile
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/comprar-clofazimine-50mg-gen-rico-sem-receita-brasil
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/shafil-tadalafil-en-ligne-commander-securise-tadalafil-en-vente
http://wu-world.com/profiles/blogs/como-puedo-comprar-reminyl-4mg-env-o-urgente-usa-comprar
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/oxybutynin-donde-comprar-sin-receta-de-calidad-ecuador-comprar
http://bioimagingcore.be/q2a/60707/order-cheap-indapamide-2-5-mg-where-to-purchase-lozol-safely
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/ropinirol-como-comprar-sin-receta-fiable-comprar-ropinirol-2-mg
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/fluconazol-100mg-comprar-en-una-farmacia-online-sin-gastos-de
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/acheter-du-vrai-salbutamol-en-ligne-baisse-prix-rapide-salbutamol
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-claritin-loratadine-10-mg-r-pido
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-tadalafilo-env-o-urgente-andorra
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/meilleur-site-dutasteridum-dutasteride-0-5-mg-en-ligne
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-indinavir-sulfate-400mg
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/fexofenadine-buy-where-can-i-buy-allegra-online
http://brooklynne.net/profiles/blogs/donde-para-ordenar-tiova-0-018-mg-sin-receta-de-calidad-ecuador
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-aciclovir-400mg-sin-receta-fiable
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/discount-cialis-40-mg-buy-online-where-to-buy-tadalafil-no
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=28991&qa_1=primidona-confianza-primidona-tenerife

Sales

(RonnieEroli, 2019.02.12 07:59)

TadalafilForSale
http://www.socalsma.org/

Wearing blackface in 1980 as the state's top three Democrats

Odzyskiwanie danych z dysku Warszawa

(TerrasimorGororasyRam, 2019.02.11 13:08)

Sposob usterki dysku twardego mowi nam, w jaki sposob ma zostac naprawiony i ostatecznie jak zostana odzyskane jego dane.
Istnieje wiele roznych metod naprawy dysku twardego - np. zewnetrzny dysk twardy, ktory zostal upuszczony, klikajac wymaga zupelnie innej metody naprawy niz na przyklad dysk, na ktorym wystepuje uszkodzenie oprogramowania ukladowego. Uruchomienie dysku na potrzeby przywrcenia dostpu do danych i proces odzyskiwania danych jest skomplikowany i czesto czasochlonny, dlatego powinien on zostac podjety tylko przez profesjonalna firme zajmujaca sie odzyskiwaniem danych, taka jak np. [url=http://iphoneinthespotlight.info]Odzyskiwanie danych[/url]

http://avtoarenda-perm.ru/

(Maximpqj, 2019.02.11 03:56)

Добрый день товарищи! Меня зовут Максим П.. Долго маялся с поиском нормальной работы.

От всей души Вам всех благ!
Максим П.
[url=http://avtoarenda-perm.ru/]http://avtoarenda-perm.ru/[/url]

Пока не во всем разобрался, а меня уже спрашивают: <a href=http://avtoarenda-perm.ru/>http://avtoarenda-perm.ru/</a>

Axesa13

(Zowas56, 2019.02.10 21:10)

http://flutes.ning.com/profiles/blogs/sur-quel-site-acheter-diclofenac-50mg-prix-diclofenac-100-par-8
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/comprar-dapoxetine-30mg-de-calidad-espa-a-comprar-dapoxetine-90
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/urotailon-order-online-how-do-i-order-urotailon-from-canada
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/cefpodoxima-200mg-comprar-en-una-farmacia-online-con-seguridad
http://www.facecool.com/profiles/blogs/sildenafil-jubilant-donde-comprar-buen-precio-estados-unidos
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/buy-lisinopril-10mg-on-sale-can-i-order-lisinopril-free-delivery
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/avafil-o-en-acheter-moins-cher-avafil-200-comprime-pellicule
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-baclofeno-al-mejor-precio
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-endep-50mg-prix-endep-25-mg-pharmacie-francaise
http://www.cavers.club/blogs/post/14276
http://foodtube.net/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-prochlorperazine-sin-receta-con-garantia
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/corsenile-50mg-como-comprar-gen-rico-online-no-brasil-drogaria-s
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/azel-buy-without-prescription-where-to-buy-azel-online-with
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/havante-sans-ordonnance-acheter-en-ligne-rapide-havante-130-en
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/cefadroxilo-comprar-con-visa-nicaragua-cefadroxilo-500-mg-sandoz
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/theophylline-theo-24-sr-200mg-como-comprar-n-o-precisa-receita-m
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/clomipramina-25mg-comprar-mais-barato-comprar-anafranil-gen-rico
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/zidovudina-combivir-comprar-envio-24h-online-brasil
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/buy-zolpanz-40-mg-low-price-where-to-buy-zolpanz-australia
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/purchase-discount-omeprazole-20-mg-online-can-you-still-buy
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=22258&qa_1=comprar-elocon-mometasone-gen%C3%A9rico

ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ ПРОГРАММНОЕ ОБЕСПЕЧЕНИЕ ДЛЯ МАССОВОЙ РАССЫЛКИ

(MNWilliam, 2019.02.10 08:45)

[url=http://Xspamer.Ru/?Ref=222]Object moved>>>[/url]
ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ ПРОГРАММНОЕ ОБЕСПЕЧЕНИЕ ДЛЯ МАССОВОЙ РАССЫЛКИ
Программы не требуют установки, запускаются после разархивации из папки. Запуск без установки. Программа запускается даже с флешки без привязки к "железу".
Большой выбор инструментов для уникализации изображений и текста. Простой запуск рассылки. Удобный редактор поможет составить шаблон письма для рассылки.
Полный контроль за ходом рассылки и визуальный мониторинг состояния процесса. Статистика прочтений.
Мы занимаемся мейл рассылками с 2008 года, и за это время накоплен огромный опыт. В XMailer все новые наработки вы получаете бесплатно в каждом обновлении.
Мы разрабатываем универсальный инструмент для мейл рассылок, который выполняет рассылки как по подписной базе, так и позволяет отправлять рассылки... по любой базе адресов. Здесь все зависит от пользователя.

Оф сайт http://smbx.me/E8cVB
Реф.Ссылка http://smbx.me/tzdwA
Телеграмм: @SNIPER13061975

Azuvo17

(Hocon28, 2019.02.10 04:59)

http://whazzup-u.com/profiles/blogs/comprar-micronase-glyburide-5mg-buen-precio-usa
https://bemysoul.com/blogs/post/19714
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/discount-naproxene-500-mg-buy-online-how-to-purchase-naproxen
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/udenafil-100mg-order-without-rx-where-to-order-zudena-cheap
http://www.facecool.com/profiles/blogs/dapoxetina-30-mg-comprar-en-farmacia-online-segura-ecuador
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/protease-200mg-buy-safely-how-can-i-order-nevirapine-cheap
http://property.ning.com/profiles/blogs/felodipine-comprar-en-una-farmacia-en-linea-ahora-mismo-rep-blica
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-zenegra-100-mg-sin-receta-ahora-chile-zenegra
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/avanafil-dapoxetina-200-60-mg-puedo-comprar-env-o-urgente
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/commander-pilule-kamagra-soft-100mg-100mg-kamagra-soft
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/sumatriptan-50mg-como-puedo-comprar-en-farmacia-online-panam
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-valaciclovir-1000-mg-sin
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/para-comprar-verapamilo-sin-receta-con-garantia-per
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/clofazimine-50mg-bon-prix-en-ligne-sans-ordonnance-vente
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-didrogesterona-sin-receta-urgente

Oyiho93

(Safaf88, 2019.02.09 11:20)

http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/comprar-malegra-dxt-100-60mg-gen-rico-internet
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/346548
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-lioresal-baclofen-gen-rico-de-forma-segura
http://wu-world.com/profiles/blogs/udenafil-100-mg-como-comprar-de-forma-segura
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/nimotop-nimodipine-comprar-r-pido-comprar-nimodipine-autentica
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-clomifeno-25-mg-con-garantia
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/xex-en-ligne-bon-prix-livraison-rapide-xex-prix-euros
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/talys-20-mg-vrai-pas-cher-achat-comment-commander-du-tadalafil
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-lisihexal-12-5-mg-entrega-r-pida-pela-net-brasil
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/dipyridamole-100mg-order-safely-how-to-order-persantine-in
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/comprar-clindamicina-gen-rico-forma-segura-pela-internet-brasil
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/voltaren-sr-order-how-to-buy-diclofenac-safely-online
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-nateglinida-120mg-sin-receta-de
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-persantine-env-o-gratis
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/tadlis-tadalafil-40-mg-donde-comprar-sin-receta-en-farmacia
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=72010&qa_1=zeagra-120-mg-como-posso-comprar-envio-rapido-online
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-norgestimate-1
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/diltiazem-60-mg-comprar-en-farmacia-en-linea-r-pido-estados
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/lisinopril-10mg-comprar-sin-receta-al-mejor-precio-usa
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/acheter-en-ligne-panadol-paracetamol-500-mg-prix-du-paracetamol
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/achat-express-prometrium-progesterone-pas-cher-site-francais-peut
http://kutoos.unifiedly.com/blogs/post/207172
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-haginat-cefuroxime-sin-receta-fiable-chile

buy cialis 182 mg

(JamesleX, 2019.02.09 06:17)

Hello! [url=http://cialismpl.com/#tadalafil]buy cialis pills[/url] very good web site.

Okomi46

(Gukex94, 2019.02.08 17:54)

http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-atomoxetina-sin-receta-con-visa-reino-de-espa-a
http://socialchangesa.com/blogs/post/56173
http://brooklynne.net/profiles/blogs/etoricoxibe-arcoxia-comprar-r-pido-pela-net
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/isosorbide-pas-cher-et-site-fiable-acheter-du-isosorbide
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/dostinex-cabergoline-bon-marche-dostinex-en-ligne-visa
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=24224&qa_1=comprar-happi-10mg-gen%C3%A9rico-urgente-online-brasil
http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-latanoprost-sin-receta-y-pagar
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-furazolidona-100-mg-de
http://bricolocal.com/profiles/blogs/comprar-tegopen-cloxacillin-sin-receta-entrega-r-pida-espa-a
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/como-comprar-aciphex-gen-rico-de-confianza-internet-brasil-menor
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/order-baclofen-10mg-cheap-baclofen-jellies
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/beloc-50mg-donde-comprar-de-forma-segura-principat-d-andorra
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/comprar-budesonida-rhinocort-0-1-mg-gen-rico-forma-segura-na
http://brooklynne.net/profiles/blogs/buy-lisinopril-hydrochlorothiazide-5-12-5mg-low-price-where-to
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/pepcid-donde-puedo-comprar-sin-receta-en-l-nea-argentina-venta-de
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-citalopram-sin-receta-al
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-verapamilo-sin-receta-de-confianza-andorra
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/montelukast-5-mg-comprar-sin-receta-con-seguridad-espa-a
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/rivastigmina-comprar-en-farmacia-en-linea-con-entrega-r-pida
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/buy-generic-desloratadine-5-mg-how-to-buy-desloratadine-uk-cheap
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/hydrochlorothiazide-sans-ordonnance-vente-esidrix-au-senegal
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-retin-a-cream-tretinoin-0-05-mg-en-pharmacie-acheter
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/losartan-comprar-en-una-farmacia-en-linea-certificada-chile-como
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/viagra-150mg-o-achat-baisse-prix-sildenafil-citrate-espagne-prix
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-urso-en-ligne-vente-urso-pharmacie-en-ligne
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/order-norfloxacin-400mg-cheap-cheap-generic-norfloxacin-review

Чем опасен лишний вес после 40 лет? Как выгнать возрастной жир и больше не полнеть?

(Danielces, 2019.02.08 13:30)

Рассказывает звездный диетолог, кандидат медицинских наук, врач эстетической медицины Маргарита Королёва.
[url=https://clck.ru/F9Aqt][img]http://tradeblg.ru/tiny/r7/images/ish.jpg[/img][/url]

В возрасте 40-45 лет, а то и раньше, в организме снижается выработка веществ, которые расщепляют жиры. Эта проблема преследует как мужчин, так и женщин. Жиры накапливаются под кожей, в суставах, брюшной полости, бёдрах и внутренних органах. Это наносит вред организму и приводит к развитию опасных заболеваний.

Как убивает лишний вес

Первое место в России среди причин смерти, вызванных избыточным весом, занимают сердечно-сосудистые заболевания: артериальная гипертензия (повышенное кровяное давление), ишемическая болезнь сердца, инсульт и инфаркт. Они убивают 5 миллионов человек каждый год. На втором месте — диабет, который в 2016 году приобрел форму глобальной эпидемии. По данным ВОЗ, за последние 10 лет, смертность от диабета возросла на 52%.

[b]Анализ заболеваемости населения России показывает, что среди лиц, не доживших до 50 лет, 97% имели проблемы с лишним весом. [/b]

Полная статья здесь: https://clck.ru/F9Aqt

Usucu91

(Lupud44, 2019.02.08 02:27)

http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/glipizide-vrai-bon-marche-commander-sans-ordonnance-glipizide-a
http://dmoney.ru/42172/hidroclorotiazida-comprar-con-seguridad-usa
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/ovral-buy-ovral-pills-cheap
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/se-puede-comprar-generico-tadonis-tadalafil-60-mg-al-mejor-precio
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/bon-site-pour-achat-femalegra-sildenafil-citrate-pharmacie-en
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-carbidopa-levodopa-sin-receta-de-calidad-chile
https://www.olliesmusic.com/blog/37115/mesalazine-500-mg-pas-cher-acheter-livraison-gratuitГ©-commander-pentasa-gen/
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-advair-diskus-0-5-0-05-mg-e-quanto-custa
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/casodex-comprar-mas-barato-espa-a-bicalutamide-precio-barato
http://explicitty.com/blogs/2108/42398/farmacia-online-donde-comprar-symmetrel-amantadine-100-mg-sin-r
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/calcium-acetate-como-puedo-comprar-al-mejor-precio-estados-unidos
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/nortriptilina-onde-comprar-e-quanto-custa-nortriptilina-25mg-pre
http://jaktlumaczyc.pl/74509/order-atomoxetine-cheap-can-i-buy-strattera-no-rx
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/se-puede-comprar-atomoxetina-18-mg-env-o-libre-usa
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-fluconazol-100-mg-sin-receta-de-calidad-ecuador
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/ropitor-0-25mg-o-achat-vente-ropitor-en-ligne
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/elontril-donde-comprar-sin-receta-entrega-r-pida-estados-unidos
https://lesko.com/q2a/index.php?qa=47118&qa_1=site-seguro-comprar-gen%C3%A9rico-calcitriol-25mg-line-portugal
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-placidum-gen-rico-pre-o
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/risperidona-4-mg-comprar-en-farmacia-online-r-pido-per
http://quainv.com/blogs/post/52091#sthash.ILkYdSsV.CQgFbm4q.dpbs
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-fluconazol-100-mg-sin-receta-en-l-nea-chile
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/cilostazol-50-mg-pharmacie-sur-le-net-livraison-gratuit-pletal-en
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/order-levofloxacin-online-buy-generic-levofloxacin-usa
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/cialis-en-ligne-bon-prix-achat-rapide-combien-coute-tadalafil-en
https://madbuddy.club/blogs/post/31360

order from canadian pharmacy 316 mg

(JamesleX, 2019.02.07 18:53)

Hello there! [url=http://onlineuspharmacies.party/#online-pharmacy]online pharmacy degree programs[/url] very good web site.

Для информации

(MichaelReins, 2019.02.07 16:12)

http://trustavia.ru/communication/forum/user/6232/
http://avtourist77.ru/forum/user/58/
http://rus-inter.com/forum/user/10151/
http://fishinginrus.ru/forum/user/252632/
http://igenplan.ru/forum/user/20734/

Umaku31

(Ekure11, 2019.02.07 13:00)

http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/cheap-cefagen-250mg-order-online-how-to-buy-cefuroxime-safely
http://jaktlumaczyc.pl/77332/acheter-remenafil-100mg-ligne-livraison-meilleur-remenafil
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/order-edalis-cheap-generic-edalis-buy-pharma
http://bioimagingcore.be/q2a/55650/lansoprazole-30mg-order-cheap-discount-lansoprazole-pills
http://www.facecool.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-pioglitazona-30mg-pago-visa-el-salvador
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/meloxicam-como-puedo-comprar-sin-receta-de-calidad
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/363618
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/verampil-120-mg-donde-comprar-sin-receta-de-forma-segura
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-priligy-30-mg-de-calidad-estados
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-asendin-100mg-buen-precio-chile
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/bicalutamida-casodex-50-mg-como-comprar-sem-prescri-o-brasil-pre
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/tada-10mg-comprar-n-o-precisa-receita-m-dica-brasil
http://www.facecool.com/profiles/blogs/plavix-en-ligne-moins-cher-achat-sans-ordonnance-clopidogrel-75
http://soruanaliz.com/index.php/27813/purchase-xeloda-where-purchase-capecitabine-quick-delivery
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/amoxicilline-250-mg-bas-prix-sans-ordonnance-forum-prix-du-amoxil
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/sovaldi-400mg-o-achat-acheter-sofosbuvir-et-payer-avec-bitcoin
https://lesko.com/q2a/index.php?qa=46423&qa_1=comprar-upderm-clindamycin-quanto-custa-upderm-onde-comprar
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/furosemide-en-ligne-moins-cher-achat-sans-ordonnance-furosemide
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/progra-sildenafil-citrate-como-comprar-fiable-espa-a
http://brooklynne.net/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-isoptin-sr-fiable-reino-de-espa-a
http://answers.codelair.com/33169/buy-famotidine-20-mg-on-sale-where-to-buy-pepcid-safely
http://www.facecool.com/profiles/blogs/site-serieux-acheter-afilon-sildenafil-citrate-50mg-afilon-100-mg
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/comprar-adapaleno-15mg-sin-receta-mas-barato-us-adapaleno-precio
https://www.olliesmusic.com/blog/31754/desloratadine-5mg-oГ№-en-commander-trouver-du-desloratadine-pas-cher/
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-acido-valproico-500-mg-sin-receta-al
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/meilleur-site-achat-paroxetine-30-mg-generique-paroxetine

Qayoq94

(Onime63, 2019.02.06 17:31)

http://dmoney.ru/42367/acarbosa-25mg-comprar-sin-receta-r%C3%A1pido
http://ggwadvice.com//index.php?qa=60214&qa_1=duloxetina-comprar-receta-r%C3%A1pido-comprar-duloxetina-domicilio
http://bioimagingcore.be/q2a/53190/order-lotriderm-10mg-online-order-lotriderm-no-rx
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/furosemide-o-achat-sur-quel-site-commander-du-furosemide
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-de-ventolin-2-mg-e-quanto-custa-pela-net
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-lamivudina-gen-rico-frete-gr-tis-portugal
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/procardia-como-posso-comprar-online-rep-blica-federativa-do
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/esomeprazole-20mg-comprar-en-farmacia-en-linea-todo-en-medicinas
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/ortho-tri-cyclen-livraison-gratuit-moins-cher-forum-comment
https://www.askpsychology.com/2589/cialis-tadalafil-ligne-sur-cialis-comprime-pellicule-boite
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-ursodiol-ahora-estados
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/ditropan-xl-oxybutynin-10-mg-acheter-ditropan-xl-prix-pharmacie
http://property.ning.com/profiles/blogs/deprelio-comprar-sin-receta-con-garantia-honduras-comprar
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/flavosert-200mg-order-cheap-where-to-buy-flavoxate-guaranteed
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-leukeran-chlorambucil-5-mg-sin
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/karvil-6-25-mg-o-en-acheter-acheter-une-pilule-de-karvil
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-naltrexona-de-calidad
http://wu-world.com/profiles/blogs/comprar-generico-salbutamol-ahora-reino-de-espa-a-comprar
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/oxybutynine-o-en-acheter-ditropan-xl-2-5-maroc
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/divalproex-250mg-comprar-en-una-farmacia-online-ahora-puerto-rico
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/purchase-cheap-xeloda-500-mg-how-can-i-buy-capecitabine-safely
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-cialis-tadalafil-sin-receta-urgente-puerto
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/comprar-duloxetine-20mg-sin-receta-ahora-chile
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/voltarol-100mg-onde-comprar-gen-rico-sem-receita-medica-brasil
http://jaktlumaczyc.pl/80775/calcium-acetate-comprar-fiable-espana-phoslo-original-comprar

Hepoq47

(Ibofe97, 2019.02.06 03:44)

http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/comprar-golmal-envio-rapido-pela-net-onde-comprar-o-medicamento
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/cozaar-losartan-en-ligne-bon-marche-achat-livraison-express
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/order-protonix-20-mg-online-cheap-protonix-from-tesco
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/titanox-25mg-baisse-prix-sur-internet-titanox-achat-pas-cher
http://kutoos.unifiedly.com/blogs/post/212193
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-risperidona-sin-receta-env-o
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/order-olmesartan-20-mg-safely-where-to-buy-benicar-in-approved
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-chloramphenicol-de-calidad-espa-a-precio-del
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/order-cheap-fluconazole-200-mg-online-where-to-purchase-diflucan
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/lisinopril-comprar-gen-rico-com-frete-gr-tis-pela-net
http://bioimagingcore.be/q2a/61945/anacin-comprar-entrega-r%C3%A1pida-ecuador-aspirin-caffeine-precio
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-amlodipino-5mg-barato
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-atomoxetina-sin-receta
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/fenazopiridina-200mg-como-comprar-sin-receta-de-confianza-per
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/aciclovir-200mg-comprar-en-farmacia-online-con-env-o-gratis-rep
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/dapoxetina-90-mg-comprar-en-l-nea-reino-de-espa-a-comprar-priligy
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-cardiover-verapamil-sin-receta-entrega-r
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-propranolol-80mg-y-pagar-con-visa-usa


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58

Következő »