Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Asaga26

(Tuhip66, 2019.02.05 04:31)

http://whazzup-u.com/profiles/blogs/achat-de-en-ligne-micronase-glibenclamide-moins-cher-livraison
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-anastrozol-1-mg-ahora-bolivia
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/order-theo-24-cr-400-mg-low-price-theo-24-cr-where-to-buy-in
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/373454
http://bioimagingcore.be/q2a/53191/comprar-generico-persantine-dipyridamole-internet-espa%C3%B1a
http://bioimagingcore.be/q2a/63725/adapalene-o%C3%B9-en-acheter-differin-15mg-boite-de-4
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/clorpromazina-100-mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-por-internet
https://www.olliesmusic.com/blog/38267/allopurinol-100mg-sans-ordonnance-commander-internet-oГ№-acheter-du-allopuri/
http://wu-world.com/profiles/blogs/order-anastrozolo-1mg-where-to-purchase-anastrozole-in-verified
http://www.facecool.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-generico-labetalol-con-garantia-chile
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=24037&qa_1=farmacia-generico-finpecia-finasteride
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/upwardz-donde-puedo-comprar-sin-receta-con-garantia-chile-comprar

Если Вы ищете стандартные размеры межкомнатных дверей, выбор очевиден

(TiffanyVof, 2019.02.05 03:39)

Ищете продажа и установка пластиковых окон ?
Выбор очевиден ! http://zasovglazok-zavesa.icu
Только у нас лучшие цены и условия.
Индивидуальный подход и отношение к каждому клиенту!

[URL="http://zasovglazok-zavesa.icu"]установка межкомнатных дверей самостоятельно видео[/URL]

how long do drugs stay in your urine

(JeffreyNag, 2019.02.05 02:23)

green contacts no prescription http://gificlimited.com/shop/propecia-1mg.html birth control pills without estrogen

buy cialis online without prescription 314 mg

(Craigsporb, 2019.02.05 02:04)

Hello! [url=http://cialissmx.com/]cialis[/url] [url=http://cialismpl.com/]order tadalafil[/url] [url=http://propeciausfinasteridhq.com/]buy propecia no rx[/url] good web site

HomeLooans

(Linsog, 2019.02.04 23:23)

This year's production will feature some groundbreaking 8K and augmented-reality tech.

http://homeloan-pros.com/

http://homeloan-pros.com/2019/01/27/cash-advances-online-overland-park
http://homeloan-pros.com/2019/01/21/cash-advance-pay-day-loan
http://homeloan-pros.com/2019/01/23/business-cash-advance-belleville
http://homeloan-pros.com/2019/01/30/cash-advance-lenders-fort-wayne

Apple's clash with Facebook and Google: What you need to know
The iPhone maker punished both companies by revoking their enterprise certificates.

R assay infiltrate, absorbable cycle?

(abadovah, 2019.02.04 23:05)

[url=http://doxycycline-cheapbuy.site/]doxycycline-cheapbuy.site.ankor[/url] <a href="http://onlinebuycytotec.site/">onlinebuycytotec.site.ankor</a>

Suture mounting undisputed compounding induction.

(fiwepagajuwu, 2019.02.04 20:11)

[url=http://doxycycline-cheapbuy.site/]doxycycline-cheapbuy.site.ankor[/url] <a href="http://onlinebuycytotec.site/">onlinebuycytotec.site.ankor</a>

Yaqac64

(Rayuq70, 2019.02.04 17:12)

http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-cialis-tadalafil-10-mg-pago-mastercard-chile
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/minocycline-hydrochloride-comprar-en-una-farmacia-en-linea-r-pido
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/comprar-aviane-gen-rico-na-internet-medicamento-ethinyl-estradiol
http://www.animalloversconnect.com/blogs/post/23965
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/erectol-sildenafil-citrate-como-comprar-gen-rico-sem-receita
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/effexor-75mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-por-internet-panam
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/anastrozolum-anastrozole-puedo-comprar-sin-receta-env-o-urgente
http://soruanaliz.com/index.php/27737/farmacia-comprar-digoxina-precio-andorra-comprar-lanoxin
http://bricolocal.com/profiles/blogs/comprar-sinemet-cr-carbidopa-levodopa-envio-rapido-carbidopa
http://www.facecool.com/profiles/blogs/resporito-50mg-comprar-com-garantia-pela-internet-no-brasil
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/purchase-cheap-coversyl-4mg-online-how-can-i-buy-perindopril-free
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/tretinoin-025-mg-pas-cher-commander-acheter-tretinoin-sur-lyon
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/site-acheter-trileptal-oxcarbazepine-prix-trileptal-boite-4

Sometimes subchondral holistic nights trimming.

(ooigivom, 2019.02.04 13:04)

[url=http://doxycycline-cheapbuy.site/]doxycycline-cheapbuy.site.ankor[/url] <a href="http://onlinebuycytotec.site/">onlinebuycytotec.site.ankor</a>

Cenuz09

(Egotu40, 2019.02.04 06:31)

http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/order-etoricoxib-120-mg-how-much-does-etoricoxib-cost-in-spain
http://ggwadvice.com//index.php?qa=58827&qa_1=cordarone-comprar-argentina-comprar-amiodarone-telefono
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/purchase-discount-clomid-50mg-buy-clomid-european
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/acheter-mesyrel-mesyrel-canada-achat
http://jaktlumaczyc.pl/78668/comprar-tadalafil-segura-comprar-tadalafil-internet-seguro
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/donde-a-la-orden-clomifeno-buen-precio-guatemala
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-tizanidina-4mg-sin-receta-al-mejor
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/erecton-130mg-donde-puedo-comprar-con-garantia-ecuador
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-danazol-100mg-urgente-chile
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-calcitriol-con-seguridad-andorra
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-amiodarone-200mg-sin
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-generico-crestor-con-garantia
http://vaal-online.co.za/blogs/post/29758
http://brooklynne.net/profiles/blogs/site-confiance-pour-acheter-finasteride-1-mg-fincar-5-vidal
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/acyclovir-puedo-comprar-sin-receta-env-o-urgente-ecuador
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/acheter-pilule-sildenafil-dapoxetine-sur-internet-bon-marche
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-medroxiprogesterona-sin-1
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/indapamide-1-5mg-pas-cher-2019-prix-lozol-en-ligne
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/lisinopril-10-mg-comprar-barato-online-rep-blica-federativa-do
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-de-piroxicam-entrega-24h-online-brasil
http://property.ning.com/profiles/blogs/uniphyl-cr-400mg-order-without-prescription-cheap-uniphyl-cr
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/bimatoprost-comprar-en-farmacia-online-recomendada-estados-unidos
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/amitriptyline-comprar-r-pido-chile
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/site-fiable-achat-zyban-bupropion-forum-ou-acheter-du-bupropion
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/lerk-sildenafil-citrate-baisse-prix-sans-ordonnance-lerk-acheter
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-vardenafil-dapoxetina-fiable-m

gora i bastad

(gora i bastad, 2019.02.04 05:29)


I've learn a few just right stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how a lot attempt you place to make this kind of magnificent informative site.
gora i bastad http://neutin.se/veins-on-the-legs/goera-i-bstad.php

purchase tadalafil 404 mg

(Craigsporb, 2019.02.04 05:22)

Hi! [url=http://cialissmx.com/]cialis[/url] [url=http://cialismpl.com/]purchase tadalafil[/url] [url=http://propeciausfinasteridhq.com/]finasteride[/url] great web site

Wuxag87

(Besuz74, 2019.02.03 21:51)

http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/revia-naltrexone-comprar-en-l-nea-estados-unidos-comprar-revia-50 http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-hidroxicarbamida-y-pagar http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/desmopresina-donde-comprar-sin-receta-en-l-nea-m-xico http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/ternelin-tizanidine-puedo-comprar-barato-reino-de-espa-a http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/allopurinol-300mg-baisse-prix-internet-securise-allopurinol http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-rabeprazole-sin-receta http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/pulna-ethambutol-600mg-en-ligne-baisse-prix-commander-securise http://www.prds66.fr/profiles/blogs/order-amiloride-5mg-online-how-to-order-amiloride-cost http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/capecitabina-500-mg-donde-puedo-comprar-en-farmacia-online http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/efavirenz-comprar-en-l-nea-espa-a http://flutes.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-lanoxin-digoxin-0-25-mg-de-confianza-m-xico http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/comprar-ramipril-sin-receta-al-mejor-precio-paraguay http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/order-generic-los-arb-100mg-is-it-legal-to-buy-los-arb-online http://flutes.ning.com/profiles/blogs/budesonide-0-1-mg-en-ligne-pas-cher-commander-sans-ordonnance http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/lincocin-lincomycin-500mg-onde-comprar-gen-rico-e-quanto-custa http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/glipizida-10mg-comprar-ahora-m-xico-comprar-glucotrol-xl-5mg-en http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/site-pour-commander-ilgem-ketoconazole-ilgem-200mg-moins-cher http://showmeanswer.com/index.php?qa=47136&qa_1=azathioprinum-50mg-pharmacie-ligne-azathioprine-generique http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-roxitromicina-gen-rico-sem-prescri-o http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-vasotec-env-o-r-pido-el-salvador http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/ramalteon-8mg-en-ligne-baisse-prix-achat-rapide-generique-ramitax http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-valaciclovir-500mg-entrega-r-pida http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/order-estrace-where-to-purchase-estradiol-in-trusted-medstore http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/order-prochlorperazine-5mg-safely-prochlorperazine-canada-cost http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/estradiol-como-comprar-en-internet-espa-a-comprar-estradiol-2 http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-albenza-sin-receta-ahora http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-zantac-sin-receta-con http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/comprar-arpamyl-gen-rico-brasil http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/achat-discrete-avanafil-moins-cher-acheter-avanafil-en-ligne

Test

(KattyGluk, 2019.02.03 12:52)

Ravem70

(Nikig98, 2019.02.03 12:35)

http://www.prds66.fr/profiles/blogs/comprar-gen-rico-de-arpamyl-de-forma-segura-comprar-remedio http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/domperidona-10-mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-ahora-mismo-el http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/sitios-de-confianza-para-comprar-generico-topiramate-sin-receta http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/buy-isosorbide-mononitrate-40-mg-on-sale-how-much-does-a http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/cilostazol-comprar-en-una-farmacia-online-r-pido-colombia-comprar http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/proscar-como-comprar-envio-48h http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/sinemet-order-without-prescription-can-i-purchase-carbidopa http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-azitromicina-500mg-env-o-libre http://answers.codelair.com/27597/bicalutamide-order-safely-how-can-i-order-casodex-cheap http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/low-price-eurorapi-20mg-order-online-cheapest-eurorapi-uk http://property.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-paroxetina-40-mg-fiable-ecuador http://ggwadvice.com//index.php?qa=60783&qa_1=pycalis-livraison-rapide-baisse-prix-pycalis-est-generique http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/discount-nitrofurantoin-monohydrate-100mg-order-online-where-to http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-clorambucilo-en-internet-puerto-rico http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/achat-de-en-ligne-lithobid-lithium-moins-cher-securise-prix-de-la http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/comprar-sildrate-gen-rico-on-line-portugal http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/puedo-comprar-vermox-mebendazole-100-mg-sin-receta-con-seguridad http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-zeus-sildenafil-citrate-150mg-ou-acheter-vrai http://dmoney.ru/50906/meloxicam-reputable-meloxicam-online-without-prescription http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/363100 http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-prociclidina-5mg-urgente-estados http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/buy-ursodiol-150-mg-low-price-cheapest-ursodiol-generic-online http://soruanaliz.com/index.php/27486/c%C3%B3mo-realizar-pedido-amitriptyline-50mg-con-garantia-chile http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/alendronato-35mg-comprar-gen-rico-sem-prescri-o-via-internet-rep http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/se-puede-comprar-naproxeno-250mg-por-internet-panam

Iqofu84

(Unuti67, 2019.02.03 03:09)

http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/cialis-tadalafil-10-mg-onde-comprar-mais-barato-portugal
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-bon-prix-sur-internet-sildenafil
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/quanox-ivermectin-3-mg-como-comprar-sin-receta-con-garantia-espa
http://answers.codelair.com/35054/discount-seroquel-50mg-buy-online-where-quetiapine-online
http://dmoney.ru/48030/clopsine-comprar-fiable-espa%C3%B1a-comprar-clopsine-clozapine
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/buy-ciprofloxacin-online-can-i-buy-cipro-in-approved-medstore
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/psibeter-buspirone-5-mg-bas-prix-internet-psibeter-5-boite-4-prix
http://jaktlumaczyc.pl/81125/prometrium-200mg-buy-no-rx-buy-prometrium-israel
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/order-piroxicam-10mg-online-how-to-order-feldene-without
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-metotrexato-de-calidad
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/low-price-kamagra-soft-100mg-order-online-how-to-order-sildenafil
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-de-ddavp-desmopressin-envio-48-horas-na
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/quel-site-pour-acheter-du-sildenafil-fluoxetine-sildenafil
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/triamcinolone-4-mg-o-en-acheter-triamcinolone-marseille-fr-4

Кузовные работы в Минске

(MichaelNeick, 2019.02.02 14:57)

Наш автосервис в Минске предлагает следующие виды услуг:

[url=https://1rs.by/remont-tormoznoj/]замена фильтров обслуживание коробки передач[/url]
[url=https://1rs.by/tekhnicheskoe-obsluzhivanie/]свечи зажигания замена техническое обслуживание[/url]
[url=https://1rs.by/]ремонт авто замена катализатора[/url]
[url=https://1rs.by/]тормозных дисков ремонт грузовых[/url]
[url=https://1rs.by/tekhnicheskoe-obsluzhivanie/zamena-masla-v-dvigatele/]замена масла в двигателе замена масла в двигателе[/url]
[url=https://1rs.by/tekhnicheskoe-obsluzhivanie/]авто в минске свечи зажигания замена[/url]
[url=https://1rs.by/remont-tormoznoj/]тюнинг тормозной системы замена цвета[/url]
[url=https://1rs.by/]20 скидка кузовной ремонт[/url]
[url=https://1rs.by/tekhnicheskoe-obsluzhivanie/]моторного масла срок службы двигателя[/url]
[url=https://1rs.by/remont-tormoznoj/]замена цвета замена воздушного фильтра[/url]
[url=https://1rs.by/remont-tormoznoj/]обслуживание авто масляный фильтр[/url]
[url=https://1rs.by/tekhnicheskoe-obsluzhivanie/]быстрый ремонт замена масла в двигателе стоимость[/url]
[url=https://1rs.by/]масла в акпп скидка 5[/url]
[url=https://1rs.by/]замена амортизаторов замена цвета[/url]
[url=https://1rs.by/prochie-raboty/]полировка фар стоимость ремонт подвески[/url]

Taqer00

(Ecoza72, 2019.02.02 06:49)

https://lulwaah-77.tumblr.com
https://ciarasport.tumblr.com
https://meanslappy.tumblr.com
https://buy-divalproex-125mg.tumblr.com
https://indiefrance.tumblr.com
https://dulcevirtual.tumblr.com
https://purgatorium-s.tumblr.com
https://cont--nue.tumblr.com
https://pauazc.tumblr.com
https://sociomami.tumblr.com
https://69shadesss.tumblr.com
https://freedom-of-lo-ve.tumblr.com
https://safayaopera.tumblr.com
https://ultimate-dr-puns.tumblr.com
https://jackson1146.tumblr.com
https://beleitous.tumblr.com
https://agravio-moral.tumblr.com

скачать фифа

(beauragnug, 2019.02.01 23:54)

Весьма, весьма

---
Вы не правы. Пишите мне в PM, поговорим. скачать фифа, скачать фифа а также [url=http://15fifa.ru/skachat-kljuchi-fifa-15/33-skachat-fifa-15-crack-kryak-tabletka-klyuch-besplatno.html]кряк на фифа 15[/url] скачать фифа

Isota31

(Ojamo01, 2019.02.01 20:15)

https://entorpecida1.tumblr.com https://laurhy-moon.tumblr.com https://nightcore765.tumblr.com https://order-amantadine-100mg.tumblr.com https://welearnin.tumblr.com https://dr-seaweed.tumblr.com https://irradiar-luz.tumblr.com https://foreshu.tumblr.com https://hsseniorstudyblr.tumblr.com https://minjoooonie.tumblr.com https://hyuuga-lisboa.tumblr.com https://ray-arruda.tumblr.com https://thewindsingstome.tumblr.com https://vampiresah.tumblr.com https://wltchh.tumblr.com https://francais-formidable.tumblr.com https://unachispaesuficiente.tumblr.com https://sansahawke.tumblr.com


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58

Következő »