Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

purchase cialis online no prescription 443 mg

(AlbertWet, 2019.01.24 19:25)

purchase cialis online no prescription
[url=http://cialishql.com/]buy cialis no rx[/url]
buy cialis with no prescription
<a href=http://cialishql.com/#>cialis online</a>
buy tadalafil

nmpymq

(xrruus, 2019.01.23 08:32)

buying generic cialis online http://canadian-pharmacyca.com
[url=http://canadian-pharmacyca.com]cialis dosage[/url]

смс рассылка рекламы

(Yuriylren, 2019.01.21 10:21)

смс рассылка
https://webbiz.in.ua/threads/massovye-sms-rassylki-klientam-deshevo-kachestvenno-serdito.1903/

Egize23

(Pomev02, 2019.01.20 05:01)

http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/rozgra-200mg-order-safely-cost-of-rozgra-120-mg-in-canada http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-tada-pre-o-pela-internet-brasil-onde http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/oxytetracycline-250-mg-sans-ordonnance-sur-internet-prix http://explicitty.com/blogs/2122/41362/commander-vrai-kemagra-200mg-generique-moins-cher-securise-si http://wu-world.com/profiles/blogs/losartan-comprar-en-una-farmacia-online-con-env-o-gratis http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/zilfic-buy-cost-of-buying-zilfic-at-walgreens http://ggwadvice.com//index.php?qa=53310&qa_1=donaton-60-mg-o%C3%B9-achat-acheter-tadalafil-bonne-qualite http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/varofil-100-mg-sans-ordonnance-achat-en-ligne-varofil-tunisie http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/viamax-sur-le-net-baisse-prix-achat-sans-ordonnance-ou-trouver-du http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/site-fiable-pour-commander-yuvagra-sildenafil-citrate-sildenafil http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/buy-degra-200mg-online-degra-cost-without-insurance-cvs https://madbuddy.club/blogs/post/14734 http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/beloc-50mg-order-online-beloc-coupon-for-10-pills http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/order-lisinopril-no-rx-how-can-i-purchase-prinivil-in-trusted http://whazzup-u.com/profiles/blogs/comprar-ciavor-diario-tadalafil-urgente-na-internet-rep-blica http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-tagil-tadalafil-buen-precio-tadalafil-tabletas http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/efil-40mg-livraison-gratuit-moins-cher-tarif-tadalafil-pharmacie http://www.facecool.com/profiles/blogs/acheter-du-revathio-120mg-pas-cher-revathio-generique-pas-cher-en http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/diltiazem-120mg-donde-comprar-sin-receta-env-o-r-pido-uruguay http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-cefixima-sin-receta-en-internet-usa-comprar-suprax http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/69/11924/comprar-generico-blugral-sin-rec http://ggwadvice.com//index.php?qa=51759&qa_1=acheter-munobal-felodipine-livraison-gratuit%C3%A9-felodipine http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-generico-citalopram-sin-receta-de-confianza-m-xico

What to write here?

(Andrewnox1, 2019.01.19 00:49)

Hello there :)
Anybody home?

Комфортное жилье у моря - это просто!

(Shale, 2019.01.18 03:03)

Шале Ла Рош Продажа квартир от 2.5 млн. рублей, гибкая система скидок, рассрочка и ипотека.http://shalelarosh.ru +7-918-469-25-86
Сдам квартиру в Артеке +79787385984 http://www.yaltahelp.ru Жить у моря - просто!

Depah17

(Jaxol94, 2019.01.16 20:49)

http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/comprar-cetatrex-25mg-sin-receta-por-internet-andorra http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/terbinafina-250mg-onde-comprar-entrega-r-pida-on-line-no-brasil http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/imuran-azathioprine-25mg-comprar-mas-barato-el-salvador-comprar http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-fildlata-sildenafil-citrate-150mg-online http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/isosorbide-mononitrate-sans-ordonnance-pharmacie-en-ligne-pour http://whazzup-u.com/profiles/blogs/nayadum-sildenafil-citrate-130-mg-pharmacie-en-ligne-rapide http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-oneaid-fiable-us-donde-comprar http://www.facecool.com/profiles/blogs/ciavor-tadalafil-comprar-envio-urgente-on-line-portugal http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-nipatra-25mg-sin-receta-ahora http://flutes.ning.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-generico-clobetasol-15mg-buen-precio http://source1law.com/s1l/blogs/220/7436/avigra-sildenafil-citrate-50-mg-comprar-sin-receta-barato-boliv http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-nor-vibrax-sildenafil-citrate-200mg-sin-receta http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-comprar-r-pido-portugal https://www.olliesmusic.com/blog/33128/oР“в„–-commander-olanzapine-20mg-en-ligne-commander-olanzapine/ http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-viagra-100-mg-com-desconto-via-internet http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/comprar-sildenafila-sildenafil-citrate-sin-receta-de-confianza-el http://bricolocal.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ciavor-diario-tadalafil-gen-rico-de http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/order-syalpha-60mg-safely-how-to-purchase-tadalafil-safely http://whazzup-u.com/profiles/blogs/site-pour-commander-esantop-sildenafil-citrate-120-mg-ou-acheter http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/suvvia-sildenafil-citrate-como-comprar-envio-urgente-na-internet http://football.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-erec-sildenafil-citrate-200-mg-sin http://property.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-intasfil-intasfil-en-ligne-moins-cher http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/idilico-sildenafil-citrate-25-mg-pas-cher-sildenafil-citrate-50mg http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/low-price-wellbutrin-sr-150-mg-buy-online-60-tablets-of http://soruanaliz.com/index.php/17230/order-lisinopril-hydrochlorothiazide-online-zestoretic

Repository of cheat codes for pc games

(Vivicti, 2019.01.16 18:53)

Hello, i recommend this site to all gamers <a href="http://www.aelos/web">Little big planet 3 contraption challenge</a>. On it you can find cheats on pc games

Комфортное жилье у моря - это просто!

(Shale, 2019.01.16 00:43)

Шале Ла Рош Продажа квартир от 2.5 млн. рублей, гибкая система скидок, рассрочка и ипотека.http://shalelarosh.ru +7-918-469-25-86
Сдам квартиру в Артеке +79787385984 http://www.yaltahelp.ru Жить у моря - просто!

pharmacy school online 201 mg

(ThomasTot, 2019.01.15 23:04)

cialis online pharmacy
[url=http://onlinepharmacycanadaus.com/]online pharmacies in india[/url]
accredited online pharmacy technician programs
<a href=http://onlinepharmacycanadaus.com/#>cialis online pharmacy reviews</a>
online pharmacy technician

Ovuho15

(Sabab54, 2019.01.15 21:19)

http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/trazodone-100mg-sans-ordonnance-commander-ou-commander-trazodone http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-cordimil-env-o-gratis-bolivia http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/oximum-sildenafil-citrate-25mg-livraison-express-acheter http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-betafortan-sildenafil-citrate-ahora-honduras http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-vigora-sildenafil-citrate-100-mg http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-viraha-sildenafil-citrate-25-mg-buen-precio https://www.olliesmusic.com/blog/36611/donde-puedo-comprar-generico-fluconazol-200mg-sin-receta-en-internet-mГ©xico/ http://amusecandy.com/blogs/post/423519 http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/refeel-tadalafil-60mg-baisse-prix-sur-internet-vente-de-refeel-au http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/commander-pilule-micronase-2-5-mg-moins-cher-meilleur-site http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/comprar-videnfil-sildenafil-citrate-200mg-com-garantia-brasil http://bricolocal.com/profiles/blogs/sur-quel-site-acheter-seler-sildenafil-citrate-bon-site-achat http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=67862&qa_1=for-10mg-sans-ordonnance-sur-internet-achat-for-ligne-france http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/order-davigor-no-rx-buy-davigor-bitcoin-payment http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/quel-site-pour-acheter-elebra-100-mg-elebra-ou-le-commander http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-cialis-tadalafil-gen-rico-via-internet http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=166083&qa_1=comprar-adcirca-tadalafil-60-gen%C3%A9rico-pela-internet-brasil http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/sildara-200-mg-onde-comprar-com-desconto-rep-blica-federativa-do http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/avixar-sildenafil-citrate-como-puedo-comprar-sin-receta-de-forma http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-gen-rico-escitan-sem-prescri-o-brasil http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/carvedilol-3-12mg-order-how-to-buy-coreg-no-rx-required http://brooklynne.net/profiles/blogs/ciproheptadina-comprar-en-farmacia-online-con-env-o-gratis http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/site-commander-gelpin-sildenafil-citrate-site-vente-gelpin-fiable

Абсолютно безвредные стройматериалы для личного особняка

(Oksidok, 2019.01.14 13:22)

надо просто посетить чтобы уточнить <a href="http://pp-budpostach.com.ua/a81903-kladka-naruzhnyh-vnutrennih.html">http://pp-budpostach.com.ua/a81903-kladka-naruzhnyh-vnutrennih.html</a> снип кирпичная кладка стен и перегородок допуски
и обнаружить прочую востребованную информацию, полную и достоверную.

online pharmacy tramadol 344 mg

(JarrodNop, 2019.01.14 03:43)

online pharmacy no prescription
[url=http://onlinepharmacycanadaus.com/]clomid online pharmacy[/url]
india pharmacy online
<a href=http://onlinepharmacycanadaus.com/#>online pharmacy viagra</a>
generic viagra online canada pharmacy

Uyija61

(Efese02, 2019.01.12 15:10)

http://www.facecool.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-gen-rico-zyad-40mg-e-quanto-custa-internet http://wu-world.com/profiles/blogs/purchase-discount-cefuroxime-125-mg-online-ceftin-and-cefuroxime http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-zyad-gen-rico-barato-na-internet-rep http://dmoney.ru/38554/como-comprar-ciavor-tadalafil-urgente-rep%C3%BAblica-portuguesa http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/discount-exerdya-60mg-buy-online-buy-online-exerdya-reviews http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/achat-express-speedgra-sildenafil-citrate-200mg-sildenafil http://snopeczek.hekko.pl/229580/farmacia-metilcobalamina-comprar-metilcobalamina-reembolso http://javamex.ning.com/profiles/blogs/purchase-discount-veetab-200-mg-online-cheap-veetab-india-50-mg http://whazzup-u.com/profiles/blogs/o-commander-du-en-ligne-tadarich-prix-tadalafil-parapharmacie http://www.1friend.com/blogs/2850/14472/tadact-tadalafil-ou-achat-pharmacie-en-ligne-sans-ordonnance-t http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/betafortan-sildenafil-citrate-en-ligne-baisse-prix-livraison http://www.allpix.net.ee/blogs/post/17697 http://movsam.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-sex-o-vigor-online-per http://dmoney.ru/36182/farmacia-online-donde-comprar-intagra-sin-receta-ahora http://soruanaliz.com/index.php/17298/price-fostepor-order-online-cheapest-fostepor-online-canada http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/xeloda-comprar-al-mejor-precio-xeloda-venta-en-farmacias-mexico http://jaktlumaczyc.pl/68733/glyburide-5-mg-onde-comprar-preco-pela-net-brasil http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-caprenafil-sildenafil-citrate-120mg-bon-prix-tarif http://whazzup-u.com/profiles/blogs/comprar-terazosina-hytrin-5-mg-gen-rico-barato-brasil-comprar http://foodtube.net/profiles/blogs/commander-luvagra-en-ligne-au-rabais-2018-comment-acheter-luvagra https://madbuddy.club/blogs/post/25550 http://foodtube.net/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-levitra-soft-vardenafil-20-mg-sin-receta http://bricolocal.com/profiles/blogs/buy-discount-lerk-120-mg-online-how-can-i-purchase-sildenafil http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-lifta-tadalafil-urgente-andorra http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-vilas-40mg-sin-receta-con http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/para-comprar-corsenile-120mg-de-calidad-espa-a-comprar-sildenafil http://socialchangesa.com/blogs/post/14413 http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/lincomycine-500-mg-en-ligne-baisse-prix-commander-livraison-24h http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/zyad-40-mg-como-posso-comprar-e-quanto-custa-brasil

buy finasteride pills 178 mg

(ThomasNob, 2019.01.12 06:48)

buy propecia uk
[url=http://propeciausfinasteridhq.com/]where buy propecia[/url]
propecia cheap
<a href=http://propeciausfinasteridhq.com/#>buy propecia usa</a>
buy propecia no prescription

Прикольные новости

(JerryTiere, 2019.01.11 17:33)

Всем привет!
Нашел прикольные новости на этом сайте: http://okaybro.ru :
[url=http://okaybro.ru/interesnoe-video/]интересная природа видео[/url] интересное видео года
целенаправленная познавательная http://okaybro.ru/poznavatelnoe/
http://okaybro.ru/8214-karikatura-v-muzhskom-zhurnale-playboy.html [b] Карикатура в мужском журнале Playboy [/b]
[url=http://okaybro.ru/3380-fotoduet-santiago-and-mauricio.html] Фотодуэт Santiago and Mauricio [/url] [b] Фотодуэт Santiago and Mauricio [/b]
http://okaybro.ru/2050-20-chashek-napolnennyh-ocharovaniem.html

Okevu97

(Ebefo29, 2019.01.11 09:49)

http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-didrogesterona-gen-rico-internet-portugal http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-fexofenadina-180-mg-y-pagar-con http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/avixar-sildenafil-citrate-25mg-o-achat-bas-prix-avixar-en http://movsam.ning.com/profiles/blogs/furosemida-100mg-comprar-en-farmacia-online-recomendada-ecuador http://korsika.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-ziprasidona-geodon-r-pido-on http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/terazosina-5mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-seguridad http://brooklynne.net/profiles/blogs/buy-aphrodil-25-mg-cheap-aphrodil-overnight-delivery-online http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-parlodel-2-5-mg-al-mejor-precio-rep http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/vigrex-donde-puedo-comprar-de-forma-segura-rep-blica-de-el http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/ciavor-tadalafil-10mg-como-comprar-entrega-24h http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/buy-vidalista-60mg-on-sale-how-can-i-order-tadalafil-in-trusted http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/donde-para-ordenar-zeagra-150-mg-mas-barato-paraguay-donde-puedo http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/ivermectina-donde-puedo-comprar-sin-receta-en-internet-comprar http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/sildenazinn-buy-online-purchase-sildenazinn-online-greece http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-fildlata-sin-receta-de-confianza-argentina http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/62/12538/buy-cheap-zyvox-600mg-where-to-buy-linezolid-cheap http://recampus.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-viagra-25-mg-gen-rico-barato-on-line http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-zyad-pas-cher-zyad-pas-cher-en-ligne http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/virineo-100-mg-onde-comprar-gen-rico-envio-24-horas-pela-net http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/sildara-sildenafil-citrate-200-mg-donde-puedo-comprar-ahora http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/paracetamol-500mg-comprar-ahora-espa-a-donde-comprar-paracetamol http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/cianeo-60-mg-comprar-forma-segura-no-brasil-quanto-custa http://bricolocal.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-falsigra-entrega-r-pida http://source1law.com/s1l/blogs/218/7508/ou-acheter-du-en-ligne-rozgra-sildenafil-citrate-achat-silden http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/buy-mclafil-10mg-without-rx-where-to-buy-tadalafil-quick-delivery http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/commander-du-duralis-tadalafil-20-mg-bon-prix-ou-acheter http://bricolocal.com/profiles/blogs/sildara-sildenafil-citrate-100mg-como-comprar-gen-rico-mais http://www.facecool.com/profiles/blogs/logryx-minocycline-50-mg-como-comprar-sin-receta-por-internet http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-celeste-urgente-andorra

Ziquy81

(Owero07, 2019.01.10 04:52)

http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/mebendazole-buy-online-can-i-order-vermox-free-delivery
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-o-gen-rico-do-ciavor-diario-20-mg-frete
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/discount-ravana-40-mg-buy-online-where-to-buy-tadalafil-in
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/tadalafilum-buy-online-can-i-buy-tadalafil-in-verified-pharmacy
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-niagra-sin-receta-urgente-donde-puedo
http://brooklynne.net/profiles/blogs/bon-site-pour-achat-tagil-tadalafil-10mg-avec-mastercard-acheter
http://brooklynne.net/profiles/blogs/commander-vrai-enagra-sildenafil-citrate-150mg-en-ligne-bas-prix
http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/finpecia-finasteride-1mg-au-rabais-internet-securise-prix-du
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/siagraa-order-no-rx-how-can-i-purchase-sildenafil-citrate-in
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-tada-tadalafil-10mg-gen-rico-pela-net
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/order-tadlis-20mg-cheap-where-can-i-buy-tadlis-toronto
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-viasil-sildenafil-citrate-gen-rico-pela-net
http://www.facecool.com/profiles/blogs/licosil-order-online-how-much-does-licosil-cost-in-nz
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/ranitidina-300mg-comprar-en-farmacia-online-ahora-espa-a
http://gennethub.com/blogs/1394/10048/veetab-sildenafil-citrate-ou-achat-sildenafil-citrate-25-en-li
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-zydalis-sin-receta-al-mejor-precio
http://ultimatefandomsite.com/oxwall/blogs/post/5388
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/achat-express-vedafil-sildenafil-citrate-120mg-prix-vedafil-en
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/buy-eroton-50mg-on-sale-can-i-order-sildenafil-citrate-without
http://opencu.com/profiles/blogs/buy-finegra-200-mg-online-where-to-buy-sildenafil-citrate-in
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-tada-diario-60-mg-sem-receita-medica
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/dali-10mg-comprar-envio-rapido-brasil
http://vaal-online.co.za/blogs/post/29295
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/discount-pulmopres-10mg-buy-online-where-to-buy-tadalafil-fast
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-diserec-100mg-sin-receta-r-pido-us
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-methocarbamol-entrega-r-pida-comprar
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=18896&qa_1=gen%C3%A9rico-confianza-rep%C3%BAblica-federativa
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/virineo-sildenafil-citrate-comprar-gen-rico-com-desconto-online
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-rosytona-200mg-r-pido-puerto-rico

Zirib56

(Siqap71, 2019.01.09 13:15)

http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-dydrogesterone-de-forma-segura
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/oravir-famciclovir-500mg-comprar-buen-precio-panam
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/losartan-hydrochlorothiazide-order-online-losartan
http://football.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-etodolac-300mg-sin-receta-env-o-libre-guatemala
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-clofazimina-lamprene-50mg-mais-barato
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/cheap-vogra-100-mg-order-online-where-to-purchase-sildenafil
http://jaktlumaczyc.pl/70484/idilico-pharmacie-livraison-idilico-generique-fabrique-france
http://ihamodell.allpix.net.ee/blogs/post/41929
http://bioimagingcore.be/q2a/50244/comprar-gen%C3%A9rico-prescri%C3%A7%C3%A3o-ticlopidine-comprar-receita
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/clindamycin-150-mg-comprar-en-farmacia-en-linea-recomendada
http://quainv.com/blogs/post/49460#sthash.T1BeUtAN.i86UY0E0.dpbs
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/comprar-isoptin-gen-rico-envio-urgente-pela-net-brasil-isoptin
https://www.olliesmusic.com/blog/19445/cГіmo-realizar-un-pedido-timolol-sin-receta-envГ­o-rГЎpido-repГєblica-argentina/
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/buy-zelitrex-500mg-zelitrex-pharmacy
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/order-tarim-tarim-ordering-with-prescription-online
http://answers.codelair.com/22825/buy-zestogra-130-low-price-zestogra-generic-online-cheapest
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/commander-du-nitrofurantoine-en-ligne-furadantin-en-pharmacie-en
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/trouver-du-siagraa-sildenafil-citrate-livraison-48h-sildenafil
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/sofosbuvir-400mg-pas-cher-achat-prix-sofosbuvir-pharmacie-en
http://showmeanswer.com/index.php?qa=37194&qa_1=farmacia-online-comprar-viagra-sildenafil-citrate-comprar
http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/lanx-comprar-con-mastercard-espa-a
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/silderec-sildenafil-citrate-150-mg-como-comprar-pago-visa
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-viasil-100mg-na-internet
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-orlistat-al-mejor-precio-espa-a
https://www.nettingchat.com/blogs/post/39608

casino table buy

(KarenNus, 2019.01.09 02:48)

[url=https://playcasinoonline.ooo/]online casino games[/url]
<a href="https://playcasinoonline.ooo/">play casino games online</a>
[url=http://casinogamelistus.com/]online gambling casino[/url]
<a href="http://casinogamelistus.com/">casino games slots</a>
[url=http://casinoline17.com/]casino games real money[/url]
<a href="http://casinoline17.com/">slot game</a>
[url=http://casinobablogames.com/]online casino[/url]
<a href="http://casinobablogames.com/">play casino games online</a>
[url=http://www.playcasinoonline24.com/]online casino games[/url]
<a href="http://www.playcasinoonline24.com/">online casino gambling</a>
[url=http://onlinelistcasino24.com/]casino games real money[/url]
<a href="http://onlinelistcasino24.com/">casino slots</a>


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58

Következő »