Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sikac12

(Oturo21, 2019.01.07 21:05)

http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=21891&qa_1=vasosure-prescription-purchase-sildenafil-citrate-required http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/zyad-60-mg-como-comprar-forma-segura-tadalafil-60-mg-com-1 http://ggwadvice.com//index.php?qa=52432&qa_1=comprar-generico-vigorama-fiable-el-salvador http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/fortera-25mg-buy-online-how-to-buy-sildenafil-citrate-quick http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-buproban-sin-receta-al-mejor-precio http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/sildex-sildenafil-citrate-150mg-donde-puedo-comprar-ahora-usa http://www.allpix.net.ee/blogs/post/17714 http://answers.codelair.com/21849/acheter-tadalafilum-baisse-ordonnance-tadalafil-livraison http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/site-serieux-pour-acheter-vigorama-100-mg-sildenafil-citrate-en http://wu-world.com/profiles/blogs/bamirac-donde-puedo-comprar-sin-receta-r-pido-rep-blica-de-el http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-de-cialis-diario-tadalafil-sem http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/buy-generic-direktan-50-mg-online-buy-direktan-from-online-safely http://wu-world.com/profiles/blogs/buy-kwiklis-discount-kwiklis-without-prescription http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-welgra-en-ligne-sildenafil-citrate-25-commander http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-lopid-gemfibrozil-al-mejor-precio http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-viagra-sin-receta-de-for-1 http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/lovex-sildenafil-citrate-120-mg-bas-prix-sur-le-net-securise http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/davigor-sildenafil-citrate-pas-cher-sur-internet-peut-on-acheter

Игры на деньги

(DengiArcag, 2019.01.07 11:53)

http://www.game-dengi.ru/ Онлайн игры с реальным выводом денег

fakinics Phali

(yaromirPaync, 2019.01.07 06:37)

[url=http://binav.info/how-long-does-alprazolam-stay-in-your-system/]http://binav.info/how-long-does-alprazolam-stay-in-your-system/[/url] illemeniurse

VR-sms.pro регистрация вк

(vrsmsproned, 2019.01.06 18:06)

авторег ок

[url=http://vr-sms.pro/en/bonus]активация смс банкинга[/url]

Vuzuy95

(Roxuq10, 2019.01.05 23:28)

http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-cianeo-tadalafil-20mg-de-forma-segura-na http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-vivala-20mg-sin-receta http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/tantrix-130mg-comprar-gen-rico-r-pido-online http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-wavegra-2018-sildenafil-citrate-pas-cher-livraison http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/commander-myagra-25-mg-ou-commander-du-myagra-en-france http://wu-world.com/profiles/blogs/meclizine-hydrochloride-25-mg-pas-cher-acheter-en-ligne-meclizine http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/fluconazol-comprar-en-farmacia-online-sin-gastos-de-envio-m-xico http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-generico-griseofulvina-250mg-de-forma-segura-espa-a https://www.loosemusicent.com/blogs/1138/12517/comprar-dynafil-sin-receta-de-calidad-argentina http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/order-viagra-25mg-how-to-order-sildenafil-citrate-fast-shipping http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/buy-edgon-60-mg-on-sale-how-to-buy-tadalafil-no-need-rx http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/order-erectol-200-mg-low-price-where-to-order-sildenafil-citrate http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=66611&qa_1=farmacia-online-donde-comprar-bigfun-receta-confianza-ecuador http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/novalif-120mg-order-online-can-buy-novalif-canada http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-ciavor-10mg-na-internet http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/silvagra-bon-marche-site-fiable-prix-officiel-sildenafil-citrate http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/comprar-tada-de-confianza-brasil http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/acheter-vrai-maronil-clomipramine-10mg-en-ligne-prix-de-maronil http://property.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-clofazimina-lamprene-gen-rico-barato http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-do-prilo-50-mg-envio-urgente-brasil-sildenafil http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=66255&qa_1=farmacia-generico-seguridad-rep%C3%BAblica-ecuador-phenytoin http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/achat-de-en-ligne-nunite-bas-prix-securise-achat-sildenafil http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/commander-pilule-vitarfil-sildenafil-citrate-sildenafil-citrate http://bricolocal.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-cialis-tadalafil-20-mg-envio-urgente http://www.prds66.fr/profiles/blogs/vilgendra-200-mg-bon-marche-sur-le-net-livraison-express

zmhnhi

(oagfqw, 2019.01.04 14:26)

cheapest generic cialis online http://canadian-pharmacyca.com
[url=http://canadian-pharmacyca.com]how much does cialis cost[/url]

What is the best website to watch Chaos Walking on?

(Shannonexils, 2019.01.02 13:07)

Any Chaos Walking on youtube i can watch on my itouch?

[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking full movie[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking 2019[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]https://chaoswalkingfullonline.com/[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]https://chaoswalkingfullonline.com/[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking full movie online[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking full movie download[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking online[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking online free[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking watch online[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking movie download[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking Online free[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]watch Chaos Walking full movie[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking full movie hd[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking full movie[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking full movie online[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking full movie download[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking online[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking online free[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking watch online[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking movie download[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking Online free[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]watch Chaos Walking full movie[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking full movie hd[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking 2019 full movie[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking 2019 full movie online[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking 2019 full movie download[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking 2019 online[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking 2019 online free[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking 2019 watch online[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking 2019 movie download[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]Chaos Walking 2019 Online free[/url]
[url=https://chaoswalkingfullonline.com/]watch Chaos Walking 2019 full movie[/url]

Ahajo68

(Ewoxu20, 2019.01.02 05:30)

http://flutes.ning.com/profiles/blogs/sildehexal-120mg-en-ligne-pas-cher-sans-ordonnance-prix http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-glipizida-online-glipizida-5mg-venta-santiago http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-lovegra-100-mg-online-rep-blica-portuguesa https://www.mysocialpeople.com/blogs/2146/12930/comprar-generico-isosorbide-mononitrate-20-mg-sin-receta-con-se http://dmoney.ru/39267/comprar-rebetol-ribavirin-gen%C3%A9rico-ribavirin-comprar-farmacia http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/buy-flagyl-400mg-online-can-you-buy-flagyl-the-uk http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/order-prinizide-12-5mg-safely-can-i-buy-hydrochlorothiazide-and http://whazzup-u.com/profiles/blogs/comprar-clomipramina-gen-rico-urgente-internet-rep-blica http://dmoney.ru/37224/nor-vibrax-130mg-buy-generic-nor-vibrax-tablets-50mg http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/rosytona-sildenafil-citrate-bon-marche-securise-achat-rosytona http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/medroxyprogesterone-acetate-baisse-prix-site-fiable-acheter-du http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/sildaflow-sildenafil-citrate-130-mg-moins-cher-sildenafil-citrate http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/d-lira-donde-comprar-sin-receta-de-calidad-estados-unidos-comprar http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/powergra-50-mg-como-comprar-urgente-comprar-powergra-25-canarias http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/cefixima-comprar-en-una-farmacia-en-linea-confirmaci-n-r-pida http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/valaciclovir-500mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-sin-gastos-de http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/buy-cialis-10mg-online-buy-cialis-bars-online-cheap http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/site-acheter-erotid-tadalafil-tadalafil-livraison-rapide-forum http://dmoney.ru/37809/comprar-seguridad-dominicana-comprar-tadalafil-capital-federal http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/progesterone-100mg-livraison-discrete-pas-cher-progesterone http://www.facecool.com/profiles/blogs/powerman-130mg-o-en-acheter-baisse-prix-vente-du-sildenafil http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/buy-azulsix-cheap-brand-azulsix-buy-online http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/discount-kemagra-120mg-order-online-buy-kemagra-over-counter http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/achat-rapide-flonase-nasal-spray-0-05mg-moins-cher-2018-je http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/siagra-order-without-rx-can-i-buy-sildenafil-citrate-in-approved http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/comprar-virineo-sildenafil-citrate-gen-rico-frete-gr-tis-brasil http://quainv.com/blogs/post/50304#sthash.p7NY6iym.dV6y8iws.dpbs http://bricolocal.com/profiles/blogs/vigrasol-25-mg-livraison-discrete-pas-cher-generique-vigrasol http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/vistagra-100mg-buy-where-to-order-sildenafil-citrate-guaranteed http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/helpin-sildenafil-citrate-comprar-fiable-chile

Bimat69

(Jagiz15, 2018.12.30 22:39)

http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-dapoxetine-30-mg-generique-priligy-en-france
http://explicitty.com/blogs/2279/40983/vasifil-comprar-generico-nao-precisa-receita-medica-brasil
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-tadgo-40mg-env-o-urgente
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/buy-ursodiol-300mg-cheap-where-to-purchase-urso-in-approved
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-havante-sildenafil-citrate-150mg-entrega-r
http://football.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-erefil-de-calidad
http://www.facecool.com/profiles/blogs/renedema-25mg-livraison-express-bon-marche-vente-renedema
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-sildamek-entrega-r-pida
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-viagra-120mg-con-mastercard-andorra
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-prilo-120mg-mais-barato-na-internet-rep
http://www.facecool.com/profiles/blogs/silfeldrem-sildenafil-citrate-en-ligne-pas-cher-acheter-sans
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-dostinex-gen-rico-entrega-24h-brasil
http://www.facecool.com/profiles/blogs/comprar-xyorg-sin-receta-con-garantia-panam-precio-xyorg-en
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-avixar-ahora-chile-comprar
http://football.ning.com/profiles/blogs/tantrix-comprar-menor-pre-o-pela-internet-rep-blica-federativa-do
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-xeloda-500-mg-sin-receta-ahora-m
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/cheap-betazok-25mg-order-online-how-to-buy-betazok-online-in
http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/ip-max-en-ligne-bon-marche-commander-livraison-gratuit-achat
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/buy-inventum-without-prescription-buy-inventum-generic
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/sildefil-200mg-order-cheap-buy-sildefil-200-mg-uses
http://opencu.com/profiles/blogs/puedo-comprar-progesterone-barato
http://www.facecool.com/profiles/blogs/puis-je-acheter-roblesil-sildenafil-citrate-50mg-achat-roblesil
http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/prociclidina-kemadrin-5-mg-onde-comprar-gen-rico-com-desconto-na
http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-viagra-sildenafil-citrate-150mg-gen-rico-com
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=68169&qa_1=fexofenadine-livraison-discrete-marche-prix-allegra-boite
http://flirtfinder4u.com/blogs/post/24322
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/ledipasvir-y-sofosbuvir-comprar-en-farmacia-en-linea-ahora-mismo
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-furosemida-100-mg-sin

Olote27

(Amiqe80, 2018.12.29 14:19)

http://whazzup-u.com/profiles/blogs/commander-du-viagra-sildenafil-citrate-130mg-moins-cher-sans
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-fluconazol-sin-receta-con-seguridad
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/lasix-comprar-por-internet-espa-a
http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/ciaton-livraison-express-bon-marche-biogaran-generique-ciaton
http://wu-world.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-sur-le-net-commander-sildenafil-citrate
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/zyad-tadalafil-comprar-entrega-em-24-horas-pela-net-brasil
http://bricolocal.com/profiles/blogs/pawar-tadalafil-donde-comprar-sin-receta-entrega-r-pida-estados
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-acneclin-sin-receta-barato
https://www.olliesmusic.com/blog/21295/farmacia-online-donde-comprar-generico-loxapine-25mg-entrega-rГЎpida-comprar/
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/como-posso-comprar-dali-tadalafil-10mg-e-quanto-custa-via
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/buy-viagra-100-mg-cheap-where-to-buy-viagra-perfect-measure
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/order-ciafil-10mg-on-sale-buy-meds-cheap-ciafil
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/buy-cheap-venux-150mg-where-to-buy-venux-extra
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/purchase-low-price-ketoconazole-200mg-how-can-i-purchase-nizoral
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-130-mg-baisse-prix-sans-ordonnance-prix
http://sn.ras.ru/index.php/blogs/1117/51102/comprar-cianeo-tadalafil-gen-ric
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/vigro-130mg-order-online-can-i-order-sildenafil-citrate-fast
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/viasil-25-mg-comprar-gen-rico-com-frete-gr-tis-on-line-rep-blica
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-viagra-sildenafil-citrate-en-ligne-acheter-du-viagra-en
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/viasil-sildenafil-citrate-onde-comprar-de-forma-segura-na
http://opencu.com/profiles/blogs/spironolactone-baisse-prix-internet-rapide-aldactone-prix
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/buy-esomeprazole-20-mg-safely-online-pharmacy-esomeprazole-cheap
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/site-serieux-acheter-tretinoine-05mg-tretinoine-pas-cher-en
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/vilas-60mg-buy-vilas-coupon-offer
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-tada-20-mg-sin-receta

irotop

(fuenue, 2018.12.29 08:29)

[url=http://www.buyessayxus.com/#]http://buyessayxus.com[/url]

Love by the 10th date watch online

(Gregorybug, 2018.12.27 20:32)

Free online dating sites:
[url=http://confpided.ga/sex-porn-sample-492984.html]Red flags of online dating[/url] [url=http://vabaybs.tk/ebony-princess-porn-500163.html]Username for online dating examples[/url] [url=http://pensioenjsa.ga/kelly-marina-porn-star-274340.html]Free online dating sites local singles[/url] - We are getting married this summer! Thank you x
http://funktasztikus.tk

[url=http://blrains.tk/hardcore-masturbating-porn-385412.html]Nj online dating[/url]
[url=http://twtstish.tk/erotic-massages-in-fresno-522532.html]Online dating tips for men over 40[/url]
[url=http://helikoptraxr.ga/free-adult-porn-channels-214175.html]Vanity fair online dating[/url]

http://sorcieurss.tk

[url=http://algorun.top/fr3175][img]https://images.unsplash.com/photo-1542036571694-e620974a6b5a?ixlib=rb-1.2.1&ixid=eyJhcHBfaWQiOjEyMDd9&auto=format&fit=crop&w=500&q=60[/img][/url]

http://walsekrs.ga

ddizchs

(qvhiyo, 2018.12.27 05:41)

viagra online prescription http://canadlan-drugs.com

Телe2 пoлучи кешбек 4000 руб

(AstapHit, 2018.12.26 15:14)

[url=http://xn--o1ag7b.xn--p1ai/tele2][img]http://bezposhlin.ru/Tele2/2.jpg [/img][/url]

Кaчественнaя связь по выгoднoй цене без скрытых сeрвисов
Бecплатнaя дocтaвка cим кaрт
Бесплатный перехoд со cвoим номeрoм Неиcпoльзуeмые минуты и Гб
перeносятcя на слeдующий месяц Пoдрoбнее здecь : http://xn--o1ag7b.xn--p1ai/tele2

Macuc99

(Huhic51, 2018.12.26 13:29)

https://falling-wings.tumblr.com
https://lordeismydxp.tumblr.com
https://ajkadon-a-nevetesem.tumblr.com
https://themaynards624.tumblr.com
https://butchdork.tumblr.com
https://demonicsinners6.tumblr.com
https://mer-curio.tumblr.com
https://flavoxate-buy-no-prescription.tumblr.com
https://crazyalfred101.tumblr.com
https://hyuuga-lisboa.tumblr.com
https://thicc-gemini.tumblr.com
https://howsdoesitwork.tumblr.com

The kindest Android apps of 2018

(Googlemdek, 2018.12.24 21:01)

Google has come outside with its picks through despite the climb [url=http://888google.com]google[/url] Android apps of the year and its choices puissance surprise you.

The suite published its end-of-year lists highlighting the most outstanding of Google Production, and it rewarded language-learning app Drops with its apex honor.

Интересные фотоподборки

(BruceNig, 2018.12.24 00:51)

Приветствую!
Нашел прикольные новости на этом сайте: http://watafak.ru :
красивые полуголые девушки http://watafak.ru/krasivye_devushki/
[url=http://watafak.ru/poznavatelnoe/]целенаправленную познавательную деятельность человека[/url] процессы познавательной деятельности человека
http://watafak.ru/interesnoe/10303-interesnye-fakty-o-rumynii.html [b] Интересные факты о Румынии [/b]
[url=http://watafak.ru/foto-prikoly-interesnoe/1686-psihanul.html] Психанул [/url] Психанул
http://watafak.ru/interesnoe/10933-amerikanec-sobral-kollekciyu-iz-15-000-rogov.html

sasco aloe vera aloe rub

(sasco aloe vera aloe rub, 2018.12.23 22:38)


For hottest news you have to visit internet and on the web I found this website as a finest site for most up-to-date updates.
sasco aloe vera aloe rub http://holidaytoyou.se/beauty-and-health/sasco-aloe-vera-aloe-rub.php

Uribe44

(Xetow84, 2018.12.23 15:17)

https://www.olliesmusic.com/blog/36963/comprar-fluconazol-200-mg-sin-receta-en-lГ­nea-costa-rica-comprar-diflucan-1/
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/plusefec-150mg-generique-en-ligne-acheter-livraison-express-prix
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-pantoprazol-buen-precio-estados-unidos
https://ikriate.me/blogs/809/16358/farmacia-online-donde-comprar-erosfil-sildenafil-citrate-sin-re
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/terbinafine-baisse-prix-en-ligne-sans-ordonnance-terbinafine-250
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/simvastatin-buy-simvastatin-uk-cheap
http://javamex.ning.com/profiles/blogs/adcirca-tadalafil-40-mg-como-comprar-na-internet-brasil-adcirca
http://answers.codelair.com/22376/buy-sensex-130mg-low-price-order-sildenafil-citrate-safely
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-rabeprazol-sin-receta-al-mejor-precio-puerto
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/filda-tadalafil-generique-commander-rapide-tadalafil-60-acheter
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-nifedipina-fiable-usa
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-de-h-for-pre-o-portugal
http://bioimagingcore.be/q2a/48468/viasek-comprar-receta-urgente-estados-unidos-comprar-generico
http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=182485&qa_1=cialis-donde-puedo-comprar-sin-receta-en-internet-argentina
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/340642
http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-viagra-sildenafil-citrate-sin-receta-de-forma
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/buy-yuvagra-safely-buy-yuvagra-sildenafil-citrate-130-canada
http://wu-world.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-h-for-gen-rico-sem-prescri-o-internet
http://social.leembe.com/blogs/post/40608
http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/61/12772/amantadina-symmetrel-100-mg-comprar-preco-no-brasil-pre-231
https://bemysoul.com/blogs/post/9965
http://clan.hupshup.com/blogs/post/11977
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-50-mg-onde-comprar-envio-rapido
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/suvvia-como-posso-comprar-sem-prescri-o-brasil
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/comprar-raloxifeno-gen-rico-via-internet-brasil
http://answers.codelair.com/23311/verapamil-hcl-40mg-buy-prescription-prescription-verapamil
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/tigerfil-como-comprar-con-visa-puerto-rico
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/finpecia-finasteride-1mg-donde-comprar-r-pido-honduras-donde

trusted online pharmacy 497 mg

(Shawnmum, 2018.12.22 19:14)

Hello! [url=http://onlinepharmacycanadaus.com/]online canadian pharmacy review[/url] good site http://onlinepharmacycanadaus.com


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58

Következő »