Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Режим питания – как действенный метод избавления от лишней массы тела

(Thomasvew, 2018.07.29 11:38)

Диета – великолепный образ сбросить ненавистные кг., данное известный момент. Задерживаясь определенных рекомендаций, получится освобождаться от излишних сантиметров и нормализовать собственный общий облик. С общего изобилия приемов приема пищи возможно распределить на более действенные диетическое питание в целях избавления от лишней массы тела дома.
Подробнее:
<a href=http://dolara.net/poleznye-sovety/kak-vybrat-postelnoe-bele.html>для похудения</a>

биткоины где купить

(AltonPrell, 2018.07.27 11:57)

продать биткоин за наличные http://www.laterrazza-beb.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=881665 купить продать биткоин как купить биткоины за webmoney купить биткоин за пай пал http://www.t-ai.mx/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=300642 купить биткоины приват24 купить биткоины киви
5grtr5yger5

Малыши — это сегодня наше современное завтра и настоящее

(DonaldsAisk, 2018.07.24 15:40)

Детский портал, построен лично для Всех вас и всех ваших ребятни. Основополагающей идеей мероприятия несомненно считается - период препровождения с толком, радостью и весело. Мы верим читать детский вебсайт будет привлекательно далеко не обязательно молодым мамам, но и опытнейшим опекунам со стажем. Желательно, затем чтобы этот детский web-сайт сделался всем вам прочным товарищем и подсказчиком.
Подробнее:
<a href=http://alawer.ru/prazdniki/top-3-produkta-dlya-detej.html>развитие ребенка</a>

памятники на могилу фото и цены в новокузнецке

(Arthurhom, 2018.07.22 17:11)

немецкий национальный район алтайский край памятники на могилу некрасово http://forum.bitcoinfo.ru/viewtopic.php?f=10&t=68703 памятники на могилу фото гранит белый светлый памятник на могилу производство памятники на могилу фото памятники на могилу цена в харькове http://hi9898.com/upload/home.php?mod=space&uid=261303 зачем ставят памятник на могилу ангелы на памятник на могилу рисованный цена памятник на могилу из гранита
памятники на могилу цветное фото памятники на могилу в москве цены http://www.adhard.ru/forums.php?m=posts&q=6815&n=last#bottom заказать памятник на могилу в калуге виды памятников на могилу в калининграде нужно ли разрешение на установку памятника на могилу памятник на могилу в бишкеке цена памятник на двоих на могилу фото и цены

dns request not supported by name server windows activation

(Brandonspese, 2018.07.21 23:18)

allow windows update isa 2006 windows microsoft support center windows embedded compact 7 update download windows xp pro automatic updates greyed out taxcut will not support windows me windowsupdate com c games for windows live update download java updates for windows 7 64 bit windows 7 no update history windows 2000 server dst update mcafree blocks windows live updates and hotmail mocrosoft windows update update for windows xp sp3 to enable remote app vmware windows 7 aero support windows vista update 3 of 3 0

windows phone 7.8 update for htc surround [url=http://supporter-windows.com/windows-applications-are-not-supported-on-os-x/16130-2018-06-04.php]microsoft office 2002 update windows 7[/url] windows server 2012 itanium support [url=http://windows-tools.com/will-windows-rt-support-flash/7742-2017-05-07.php]automatic update date time windows xp[/url] soundtaxi windows 7 update [url=http://help-support-microsoft.com/vista-policy-windows-update/15212-2018-03-31.php]update manager error 5 windows 7[/url] automatic updates service missing windows 2003 [url=http://windows-tools.com/windowsupdate-80071aa7/461-2016-03-07.php]dvd support for windows[/url] update voor basiscertificaten windows 7 [url=http://tools-windows.com/hdaudio-sys-update-windows-7/4913-2016-12-03.php]windows 7 64 bit update error 800b0100[/url]

windows mobile 2003 se yakumo update windows server 2008 keeps rebooting after update windows 8 stop update reboot ati radeon x1200 update for windows 7 windows updates crashing my computer and reinstall of windows xp hardware assisted virtualization support windows 7 standard vga graphics adapter update windows 7 hp fatal failed to open microsoft.windows update page home windows installer service download windows 7 64 bit

how to reinstall video drivers windows vista [url=http://assist-windows.com/cara-update-manual-windows-8/17842-2018-06-27.php]stop checking windows update for drivers[/url] windows update telechargement bloqu [url=http://tools-windows.com/allow-users-to-install-windows-updates/2890-2016-08-06.php]how do i reinstall windows xp over windows 7[/url] install websphere node agent windows service [url=http://support-microsoft-help.com/reinstaller-version-oem-windows-7/7557-2017-05-03.php]windows xp service pack 3-dateien in den windows xp-installationsordner integrieren[/url] will i lose all my data if i reinstall windows [url=http://assistwindows.com/pointing-windows-update-wsus-server/6284-2017-02-28.php]windows update site for xp not working[/url] software gratuito de null windows update [url=http://assistwindows.com/windows-7-defender-update-download/14984-2018-04-06.php]reinstall windows 7 raid 0[/url]

prevent windows update from installing code 6af windows update removing windows updates command line imapi2 update windows xp windows update scheduler

цены на авиабилеты от хабаровска до ю сахалинска

(DonaldMoows, 2018.07.21 23:05)

как узнать о бронировании авиабилета стоимость авиабилета с одессы до парижа y билет самолет ставрополь москва следить за ценой авиабилета цена билета на самолет до сухуми и обратно учет и выдача билетов на самолет в организации дешевые авиабилеты по поволжью счета фактуры на усн по авиабилетам 2015 падают цены на авиабилеты расписание и цены на авиабилеты москва саранск стоимость билетов на самолет симферополь челябинск стоимость билета на самолете с киева до симферополя у кого лучше покупать билеты на самолет отзывы что значит добор авиабилетов стоимость авиабилетов на рейсы по маршруту киев тель авив киев

y билеты на самолет в ставрополь дешево http://www.giannibuscaglia.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=31522 киев софия дешевые авиабилеты http://christmas-toys.co.uk/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=139587 дешевые билеты на самолет сургут минеральные воды http://www.fantasiapetroli.it/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=427600 ту ту авиабилеты до черногории http://www.mesoforum.de/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6336 казань нячанг авиабилеты http://www.dom-ita.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=289071

электронный авиабилет отчет командировка цена на авиабилеты санкт петербург сша спб юнона и авось дк выборгский купить билеты челябинск гагры авиабилеты цены на авиабилеты из пулково цена авиабилетов москва тенерифе турагентство харьков амстердам брюссель авиабилеты стоимость авиабилетов за месяц вперед на нальчик y авиабилет саратов санкт петербург стоимость авиабилета кипр турция

y авиабилеты в богларию на лето 2012 http://houseyourpony.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=287156 гостиница кама продажа авиабилетов http://zenkutu.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=242903 снизятся ли цены на авиабилеты в душанбе http://www.pentapolis.info/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=129184 реквизиты туристической компании травелата авиабилеты http://besi.nurpaenerji.com.tr/component/k2/itemlist/user/177311 цены на авиабилеты в душанбе в январе http://www.smarthomeuniversity.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1330391

стоимость авиабилетов г москва г сочи дешевые авиабилеты из симферополя в нижний новгород стоимость авиабилета в сан диего сша y авиабилет москва ашхабад дешевые билеты на самолет в амстердам

Подбираем безукоризненный интернет-сайт о вопросах представительниц слабого пола

(Kevinmaype, 2018.07.21 13:58)

Полный караван важной и подходящей для представительниц слабого пола информации, оазис ценных советов по осуществлению семейного хозяйства, по кулинарии и сбережению молодости – абсолютно все это перед вами на разделах нашего сайта. Вкусные рецепты и консультации здоровья человека, триумф семейных взаимоотношений и фокусы ребят, забота за кожей лица и правильный makeup, пилотирование авто и эффективные роды, а ещё тысячи остальных полезностей – здесь вы лично сумеете пробежать глазами все, что волнует милых женщин.
Подробнее:
<a href=http://mosgaz.net/psixologiya/8206-sekrety-xoroshego-nastroeniya.html>Женское здоровье</a>

Плитка Italon

(WillardVat, 2018.07.20 21:43)

Плитка Italon
Перейти https://vplitka.com/catalog/plitka/rossiyskaya-plitka/italon/

update windows 8 product key

(Brandonspese, 2018.07.20 18:51)

support microsoft com oas default windows vista support deutschland centre windows update how to reinstall windows os hp support assistant download windows 7 64 bit free fehler bei konfiguration von windows update windows 7 update download only cannot perform windows update windows 7 how to add shtml support for windows windowsupdate catalog how to fix automatic updates in windows xp sdhc card reader update windows 7 dual monitor support windows xp no longer supported by windows media player windows live messenger helpsite

vs 2005 update for windows 7 [url=http://assist-windows.com/shutdown-automatic-updates-windows-7/20342-2018-09-25.php]change windows update server xp[/url] enable windows update service command prompt [url=http://software-windows.com/disable-automatic-windows-update-using-group-policy/12055-2017-10-20.php]windows xp update blocker[/url] event 16 windows update agent [url=http://help-support-microsoft.com/how-do-i-reinstall-windows-7-service-pack-1/19247-2018-09-01.php]how to reinstall windows xp forgot password[/url] windows 8 ie 11 update [url=http://supporterwindows.com/cost-and-support-for-the-user-windows/16081-2018-05-12.php]background intelligent transfer service bits update windows 7[/url] windows xp 64 bit sp3 update download [url=http://tools-support-microsoft.com/windows-vista-start-niet-op-na-update/375-2016-03-02.php]windows pe includes internal support for[/url]

automatic microsoft updates windows xp samba windows cannot update roaming profile windows update installation hangs c installing windows service microsoft support for windows server 2003 windows 2000 hd support windows help and support problem shutdown windows server without installing updates how to update a sound card driver in windows xp windows 8 check for updates not working

samsung omnia i910 windows update [url=http://supporter-windows.com/help-protect-your-computer-windows-explorer/15080-2018-04-23.php]como bloquear o windows update do windows 7[/url] windows updates fail win xp [url=http://software-windows.com/windows-service-how-to-install/10345-2017-08-05.php]windows update advanced micro devices other hardware amd processor[/url] windows server 2000 daylight savings update [url=http://support-microsoft-tools.com/ati-radeon-hd-4870-driver-update-windows-7/13748-2018-01-16.php]how to reinstall com in windows xp[/url] windows defender update file for windows 8 [url=http://help-support-microsoft.com/vista-policy-windows-update/20392-2018-10-12.php]windows genuine update number[/url] windows automatic updates off [url=http://windows-supporter.com/install-ftp-service-windows-server-2008-r2/9605-2017-07-28.php]enabling windows update registry[/url]

windows vista support cycle how do i disable automatic windows update in windows 7 windows live mail telephone support windows help authoring freeware xp pro upgrade reinstall windows

800b0109 windows update windows 2000

(Brandonspese, 2018.07.18 20:14)

windows update service no status update windows vista time 1.install the windows feature http activation for wcf services uninstall windows xp service windows mobile6 updates lose files reinstall windows windows vista update readiness tool windows vista support download how to download windows 7 sp1 update can you update windows mobile 6.1 7 windows chm help compiler cable card support windows 7 call microsoft partner support reinstalling windows on mac bootcamp windows 7 cummulative update

some windows updates cannot be installed [url=http://support-windows.com/delete-windows-update-log-file/13162-2018-01-20.php]windows defender updates[/url] windowsupdate_80072ee2 windows vista [url=http://tools-windows.com/windows-update-keeps-reappearing/14118-2018-02-21.php]automatic driver updater windows 7[/url] windows update service windows 2000 [url=http://support-microsoft-tools.com/stop-windows-8-from-restarting-for-updates/3139-2016-08-04.php]update to windows media player 9[/url] how to remove windows updates that fail [url=http://support-windows.com/wsus-windows-defender-updates/7764-2017-05-10.php]windows vista configuring updates 3 of 3 100 complete[/url] windows nt 4 server updates [url=http://support-microsoft-tools.com/vaio-update-windows-8/20470-2018-09-29.php]steps to reinstall windows 7[/url]

windows mobile slideshow help latest update of windows photo gallery download microsoft windows updates rss feed windows 7 updates auf dvd integrieren the microsoft snmp service is not installed windows 7 windows update release next windows mobile update 2012 unsupported personality pcl 1012 windows 7 support microsoft com canada reinstall tcp ip services windows xp

pc games supported by windows 8 [url=http://windows-assist.com/update-apache-22-to-24-windows/15487-2018-03-25.php]windows 7 rc1 update[/url] windows-update-agent 500 [url=http://help-support-microsoft.com/how-do-i-reinstall-windows-7-service-pack-1/7354-2017-04-07.php]getauthorizationcookie failure windows update[/url] windows xp service pack 3 install problems [url=http://supporter-windows.com/help-protect-your-computer-windows-explorer/17988-2018-08-15.php]windows 2000 dbghelp.dll[/url] delete windows update files cache [url=http://windows-supporter.com/windows-7-starter-supports-64-bit-processor-architectures/4391-2016-10-23.php]asus drivers windows 8 update[/url] windows xp update not working virus [url=http://tools-support-microsoft.com/software-update-for-windows-75/8754-2017-06-26.php]video player update for windows 7[/url]

microsoft router support arret support windows xp active client update for windows 7 update windows mobile 6 reinstall windows xp drivers internet connection

как поменять термостат на тойота королла

(Williamscief, 2018.07.17 20:33)

почему иногда болит низ живота при месячных медицина лечебная физкультура при артритах и артрозах [url=http://www.buro-nahodok.ru/bitrix/rk.php?goto=https://cpravka78.com%2Fsertificates%2Fspravka-o-beremennosti%2F/]http://www.buro-nahodok.ru/bitrix/rk.php?goto=https://cpravka78.com%2Fsertificates%2Fspravka-o-beremennosti%2F/[/url] гистероскопия спб клиника московский р-он

новости новых гаджетов

(Jamesbouch, 2018.07.17 20:09)

guestbook php action как заработать новости гаджетов 68 18 2 http://eleskon.ru новости будущего-новинки гаджетов

snmgti

(qdpoox, 2018.07.16 09:59)

<a href=http://canadian-pharman.com>canadian viagra</a>
viagra new zealand buy online http://canadian-pharman.com

xfvflynuuutl

(batlaj, 2018.07.15 12:07)

<a href=http://camadian-pharmacya.com>where can i buy viagra pills</a>
farmacia online viagra originale http://canadian-pharmacya.com

erjbar

(ovoizh, 2018.07.14 09:59)

[url=http://canadian-pharmasy.com]cialis pills[/url]
cialis generico online forum http://canadian-pharmasy.com

123424243

(DavidRuito, 2018.07.14 09:46)

1 https://scratchru.ru/

Гидроцилиндр КрАЗ-6510 16ГЦ.180/70.0ГШ.000-735

(JoshuaGog, 2018.07.12 16:41)

Гидроцилиндр КрАЗ-6510 16ГЦ.180/70.0ГШ.000-735 [url=https://avantag.in.ua/product/gidrotsilindr-kraz-65055-16gts190700gshk000-685]Гидроцилиндр КрАЗ-6510 16ГЦ.180/70.0ГШ.000-735[/url]

электрооборудование и электроснабжение строительной площадки жилого дома

(Danielextes, 2018.07.11 18:36)

пенза сколько стоит провести свет челябинск подключение электричества к электроснабжение участка механического цеха электроснабжения Ваших объектов в Россошанская улица Получение документов на электроснабжение в Новоселки 4-я улица Получение документов на электроснабжение в Газетный переулок электроснабжение гражданских зданий диплом электроснабжение в Высотный проезд услуги по получению документов для электроснабжения в Новосибирская улица обозначение электроснабжение электроснабжение промышленных предприятий скачать Получение документов на электроснабжение в Гримау улица как подключить электричество к загородному дому получение ТУ от энергетической компании в Дубнево подключение 3 фаз электричества к частному дому схема

электроснабжения Ваших объектов в Давыдковская улица [url=http://elektro-dok.ru/konovalova-rozhkova-elektrosnabzhenie-skachat-uchebnik/18386-2018-08-03.php]как провести электричество от столба[/url] электроснабжения Ваших объектов в Пречистенка улица [url=http://elektrostoyka.ru/spravochnik-fedorov-elektrosnabzhenie/6583-2017-03-05.php]получение ТУ от энергетической компании в Ольгово[/url] присоединение к электрическим сетям спб [url=http://usloviyateh.ru/elektrosnabzhenie-i-elektrooborudovanie-detskogo-korpusa-kursovaya-skachat-besplatno/8312-2017-05-07.php]электроснабжение промышленных предприятий.князевский.скачать[/url] получения ТУ до сдачи объекта в Власьевский Большой переулок [url=http://vvod-vdom.ru/polucheniya-tu-rezervniy-proezd/3330-2016-08-17.php]подключение электричество владимирская область[/url] подключение электричества к частному дому от столба [url=http://elektro-dok.ru/montazh-sip-provoda-aprelevka/14432-2018-03-03.php]Подключение света Татарский Малый переулок[/url]

тариф на технологическое присоединение ленэнерго подключение электричества схема снт конобеево электроснабжение получения ТУ до сдачи объекта в Мажоров переулок технологическое присоединение к электрическим сетям бюджетных организаций электроснабжение промышленных предприятий инжиниринг электроснабжение противопожарных отсеков спецвопрос электроснабжение промышленных предприятий услуги по получению документов для электроснабжения в Василия Петушкова улица Подключение света Гвардейская улица

образец заявление на подключение электричества в снт [url=http://stoyka-stavim.ru/polucheniya-tu-varsonofevskiy-pereulok/18336-2018-07-18.php]получение ТУ от энергетической компании в Левобережная улица[/url] проектирование, монтаж, наладка и сдача в эксплуатацию объектов электроснабжения [url=http://usloviyateh.ru/podklyuchenie-elektrichestva-na-uchastok-stoimost/247-2016-01-16.php]технологическое присоединение[/url] в п шеховцов расчет и проектирование электроснабжения 2008 скачать [url=http://vvod-vdom.ru/lebetka-ruchnaya-lr-dlya-montazha-sip/4600-2016-10-31.php]подключение к электричеству зеркал в ванной[/url] Подключение света Текстильщиков 1-я улица [url=http://montaj-stoyka.ru/gosti-na-elektrosnabzhenie-zhilih-zdaniy/10917-2017-08-26.php]ту электроснабжение частного дома[/url] подключение газового котла к системе электричества [url=http://usloviyateh.ru/uslugi-po-polucheniyu-dokumentov-dlya-elektrosnabzheniya-v-yana-raynisa-bulvar/19908-2018-09-09.php]электроснабжение промышленных предприятий установок скачать бесплатно[/url]

электроснабжение специальных объектов получения ТУ до сдачи объекта в Годовикова улица подключение электричество в домодедовском районе шишкино услуги по получению документов для электроснабжения в 1905 года улица электроснабжение ферм и комплексов

free roulette spin free roulette game 247

(mpgatvvr, 2018.07.11 17:28)

roulette bonus - [url=https://roulettecas.com/]slot roulette[/url]
free roulette games <a href=" https://roulettecas.com/ ">free roulette online</a>
https://roulettecas.com/

графики продаж авиабилетов

(DonaldMoows, 2018.07.10 15:51)

как распечатать билет на самолет ryanair стоимость авиабилета с шанхая до маньчжурии петербург самолет билеты пекин киев прямой авиабилеты цены на авиабилеты сахалинск москва комп трансаэро стоимость авиабилета в киргизию цены на авиабилеты до пскова уфа париж авиабилет сколько стоит где можно узнать цену на билеты на самолет кассы авиабилетов в домодедово в москву дешевые авиабилеты санкт петербург южно сахалинск спецпредложения на авиабилеты из санкт петербурга по россии екатеринбург ташкент авиабилеты дешево прямой как узнать про забронированный авиабилет стоимость билета на самолет детям до 12 лет

деш вые авиабилеты в тель авив http://www.villaggiodeimiceti.it/component/k2/itemlist/user/786065 дешевые авиабилеты в китай из минска http://www.cercosaceramica.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1669509 wtys на авиабилеты сургут москва http://christmas-toys.co.uk/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=141678 чартерные авиабилеты в бодрум из москвы http://www.sassotsound.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=256383 казань купить билет на самолет в сочи http://www.vpi3pl.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=735935

пегасус авиабилеты стамбул бишкек цена билета на самолет из иваново в санкт петербург стоимость авиабилетов из петрозаводска до москвы стоимость авиабилетов из барселоны до москвы цены авиабилетов улан удэ москва где указан номер авиабилета трансаэро дешевые авиабилеты из москвы до милана цены авиабилетов в париж давс авиабилеты доставка и оплата где купить дешевый авиабилет в болгарию

цены на авиабилеты в крым из новосибирска http://www.mariagraziapiras.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1033850 доверенность на возврат билетов на поезд самолет http://www.anjellapaulette.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=333034 цены на билеты в крым самолет из новосибирска http://www.pressischarta.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=67164 есть ли льготы в красноярском крае на авиабилеты для поездки на камчатку http://www.rioneportamarina.it/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=727496 стоимость билет москва хабаровск авиабилеты http://www.repasolare.net/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=505346

y билет на самолет с пудожа цены на авиабилеты астрахань адлер спб авиакомпания аэросвит заказ авиабилетов цены на авиабилеты симферополь саратов сургут италия авиабилеты


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58

Következő »