Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

скачать порно фильм через торрент

(Charlespoult, 2018.07.09 21:09)

порно фильмы скачать торрент [url=http://videoporno101.net/ ]скачать порно фильм через торрент[/url]

Humancoin

(Robertmes, 2018.07.09 17:11)

Humancoin is the new e-commerce cryptocurrency fuelled by the Proof of Charity mining protocol. Presale started! 50% bonus! [url=https://www.linkedin.com/company/humancoin-net/]https://www.linkedin.com/company/humancoin-net/[/url]

секс взрослые порно

(Nelsondem, 2018.07.08 14:12)

секс порно бесплатно взрослые дочери [url=http://stctv.ru/]секс порно знакомства взрослые [url=https://kompromat1.net/]зрелые взрослые секс порно домохозяйки тетки женщины[/url] секс порно видео взрослые молодые порно секс взрослые порно секс толтые взрослые мамы женщины видео[/url]

Сибур

(RobertDione, 2018.07.06 10:11)

Логотип Сибура [url=http://sibur.space/photo/]Сибур[/url]

viagra model

(xvrvkg, 2018.07.06 08:07)

<a href=http://viagrasy.com>viagra for sale</a>
buy viagra cheap online australia http://viagrasy.com

rnzgng

(ghyrhw, 2018.07.04 20:15)

[url=http://levitranew.com]levitra 20mg[/url]
levitra for sale usa
levitra effectiveness reviews http://levitranew.com

njwrjo

(fsedap, 2018.07.01 20:27)

[url=http://canadian-pharmacyon.com]cost of viagra[/url]
viagra generic canada discount http://canadian-pharmacyon.com

lyvicn

(icpvkk, 2018.07.01 07:22)

[url=http://propecial.com]buy brand propecia online[/url]
what if i stop taking propecia for a week http://propecial.com

uhythp

(ofioio, 2018.06.30 20:58)

[url=http://canadian-pharmacyc.com]viagra online canadian pharmacy[/url]
buy pfizer viagra online australia http://canadian-pharmacyc.com

Семейный памятник из гранита из Карелии с доставкой

(JeffreyClift, 2018.06.27 22:50)

Перейти на сайт Семейный памятник из гранита из Карелии с доставкой http://thesageevolution.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=416839

dmkurb

(bapsck, 2018.06.27 15:00)

[url=http://canadian-pharman.com]buy viagra pill[/url]
discount viagra usa
online store viagra http://canadian-pharman.com

все новое и интересное вы можете прочитать на нашем сайте

(LutherHob, 2018.06.26 18:45)

все новое и интересное вы можете прочитать на нашем сайте https://news6362573.wordpress.com/

авторский пища

(Danielmeete, 2018.06.26 16:25)

Такой популярный в последнее период аксессуар, как ремень, – принадлежащий элемент гардероба, причем, точно женского, так и мужского. Ремни уже издревле перестали исполнять исключительно практичную занятие, то уписывать, помогать брюки: ныне этот аксессуар несет и эстетическую нагрузку и, более того, помогает представителям сильного и слабого пола создать образцовый образ.
В этом разделе нашего интернет-магазина сумок и аксессуаров SumkaVip причина изделия представлены в широком ценовом диапазоне. Многообразие предлагаемых моделей позволит подобрать обстановка словно к одежде в классическом стиле, беспричинно и под джинсы. Редкость первых – небольшая ширина и строгая, без излишеств, пряжка. Вторые отличаются разнообразным декором, экстравагантностью и широким использованием дополнительных деталей.
Покупая http://insfinance.ru/47265-pokupka-dzhinsovyh-remney.html Ремень «Тесла»[/url] из натуральной кожи, представителям сильной половины следует учитывать последние модные тенденции и руководствоваться собственным вкусом. По словам дизайнеров, выбирая кожаное препарат ради мужского костюма, лучше отдать важность строгим и не слишком броским моделям, ведь в данном случае ремень является второстепенным элементом гардероба. В гардеробе каждого мужчины надо фигурировать порядком классических ремней и столько же – предназначенных ради более свободного стиля в одежде.

Ремень чтобы джинсов

(Danielmeete, 2018.06.25 11:52)

Такой известный в последнее период аксессуар, только ремень, – принадлежащий элемент гардероба, причем, точно женского, так и мужского. Ремни уже давнешенько перестали исполнять только практичную занятие, то уписывать, поддерживать брюки: сегодня сей принадлежность несет и эстетическую нагрузку и, более того, помогает представителям сильного и слабого пола создать настоящий образ.
В этом разделе нашего интернет-магазина сумок и аксессуаров SumkaVip данные изделия представлены в широком ценовом диапазоне. Многообразие предлагаемых моделей позволит подобрать обстановка как к одежде в классическом стиле, беспричинно и почти джинсы. Исключение первых – небольшая ширина и строгая, без излишеств, пряжка. Вторые отличаются разнообразным декором, экстравагантностью и широким использованием дополнительных деталей.
Покупая [url=http://parceirosdeco.com/2018/06/atualizacao-tuning-up-p918-v19513-06-06-2018/#comment-112888]кожаный ремень[/url] примеры авторских пряжек[/url] из натуральной кожи, представителям сильной половины следует учитывать последние модные тенденции и руководствоваться собственным вкусом. По словам дизайнеров, выбирая кожаное препарат для мужского костюма, лучше отдать важность строгим и не чересчур броским моделям, ведь в данном случае ремень является второстепенным элементом гардероба. В гардеробе каждого мужчины надо быть порядком классических ремней и столько же – предназначенных ради более свободного стиля в одежде.

яндекс директ деревья крупномеры продажа деревьев из питомника

(Georgegax, 2018.06.25 11:05)

купоны яндекс директ 9000 в подарок веб-аналитика и контекстная реклама как прорекламировать товар в польше раскрутка сайта реклама продвижение настройка рекламы bx 5 uo как понизить цену клика яндекс директ реклама через интернет почта интернет реклама услуги почему при запуске гугл хром открывается реклама реклама на странице яндекса как убрать яндекс директ какую стратегию показов выбрать как рекламировать ортопедический салон сайта например клики поэтому такая реклама эффективнее дешевле своего теле реклама раскрутка сайта в однокламниках рекламное агенство по размещению рекламы по tv своего ребенка

реклама гугл по тв [url=http://wowcontext24.ru/reklama-v-internete-tsena-v-moskve/17067-2018-05-27.php]арбитраж google adwords[/url] как адвокату рекламировать свою деятельность [url=http://funcon.ru/kak-proreklamirovat-uslugi-gostini/16578-2018-05-19.php]реклама сайта на гугле[/url] контекстная реклама одесса [url=http://contextfly.ru/google-adwords-start/5636-2016-11-24.php]реклама в интернете телевизоров[/url] продажа один единственный клик существует мнение основная реклама сайтах контекстная [url=http://promofarm24.ru/yandeks-reklama-kontakte/14926-2018-01-24.php]реклама и продвжение товаров на рынок[/url] как рекламировать возможности бизнеса в мэри кэй [url=http://contexttrade.ru/vsplivayushaya-reklama-v-brauzere-firefox/13270-2017-12-26.php]баннерная реклама гугл создание[/url]

форум рекламы предложение от заказчика бесплатная реклама на сайтах ульяновска реклама пива стелла артуа в интернете порядке отлично реклама товара особенно использованием яндекс директа вызовет вопросов гугль реклама что такое контекстная реклама яндекс viewforum контекстная реклама продвижение сайта 20.товары, реклама которых не допускается реклама товара сладко новая реклама яндекс песня

реклама сайта на фейсбук [url=http://crazycontext.ru/reklamatsiya-postavshiku-o-nekachestvennom-tovare-obrazets-skachat/9844-2017-07-10.php]яндекс директ платит за показы[/url] реклама интернета мтс 2013 [url=http://promo-control.ru/kak-reklamirovat-otbelivayushuyu-zubnuyu-pastu/2954-2016-07-08.php]можно ли рекламировать оружейный магазин в газете[/url] имиджевая реклама в интернете [url=http://myprovector.ru/skachat-reklama-v-sisteme-effektivnogo-prodvizheniya-tovara/14039-2018-01-25.php]как помыть кота реклама яндекса[/url] яндекс директ инструкции по охране труда [url=http://promoconbiz.ru/narisovannaya-reklama-firmi-tovarov/10603-2017-08-30.php]маркетинговый план для сайта отеля[/url] пример кампании яндекс директ [url=http://wowcontext24.ru/setivoy-marketing-mar-partner/13677-2018-01-12.php]интернет реклама намного дешевле чем скажем[/url]

в яндексе появилась реклама контекстная реклама перевод на английский язык яндекс директ принципы работы мошенники настройка яндекс директ взятка модератору яндекс директ

oijkhq

(odsjjn, 2018.06.24 16:15)

[url=http://canadian-pharmacyon.com]buy viagra without prescription[/url]
viagra generico in farmacia quanto costa http://canadian-pharmacyon.com

where to buy cialis online safely

(nxuqsw, 2018.06.24 01:27)

[url=http://canadian-pharmasy.com]cialis online with prescription[/url]
cialis online canada http://canadian-pharmasy.com

turning stone casino fitness club

(Danieldarie, 2018.06.23 20:01)

loose slot machines at foxwoods casinos on line no deposit bonus wild horse casino dulce free casino slot games with bonus rounds resorts hotel casino atlantic city stop gambling sites casino forum gambling copa cabana casino in aruba cherokee indian reservation casino 32red casino internet horseshoe shreveport la. casino's location of gambling casinos in florida las vegas free penny slot machines information on online casino gambling bonus casino free money online

seminole casino hollywood fl poker [url=http://slotv.sanosindr14.ru/poigrat-igrovie-avtomati-obezyanki-besplatno/249-2016-11-13.php]игровые автоматы на войковской[/url] gambling theory in library s new york [url=http://playmillion.sanosindr6.ru/igrovieavtomati-besplatno-bazar/932-2018-07-03.php]игровые автоматы книги сердца[/url] casinorama buses [url=http://casino-casinoargo.sanosindr.ru/predlagaem-igrovie-apparati-v-arendu/192-2016-09-03.php]где работают игровые автоматы в барнауле[/url] free casino gaming to play blackjack [url=http://sanosindr14.ru/igra-bez-registratsii-igrovie-avtomati/321-2017-02-02.php]как обыграть казино в игровые автоматы[/url] milwaukee wi casino [url=http://casino-megacasino.sanosindr7.ru/kazino-igrovie-avtomati-bonus-za-registratsiyu/713-2018-01-12.php]настоящие игровые автоматы играть[/url]

digital gambling the coincidence of desire and design 10 best casino mt mt online tb.cgi trackback the star casino + bernillio nm hinckley mn gambling casino and hotel casino at mohegan sun casino highway 57 showboatcasino bossier city isle of capri casino morocco casino casino cherry free games

wind song casino [url=http://bgo.sanosindr5.ru/biglyah-kazino/89-2016-04-25.php]играть игровыеавтоматы онлайн бесплатно[/url] free advertising for online casino [url=http://casinoland.sanosindr3.ru/pushkin-igrovie-avtomati/826-2018-04-14.php]детские игровые автоматы в рк[/url] torneo poker casino sanremo [url=http://zigzag.sanosindr10.ru/vzroslie-igri-igrovie-apparati-kazino/630-2017-10-19.php]без скачивания и регистрации игровые на фантики автоматы[/url] potawotomi bingo casino [url=http://casino-maxbet.sanosindr1.ru/igrovie-avtomati-igrat-ne-na-dengi-besplatno-i-regestratsii-obezyani/371-2017-03-14.php]играть в игровые автоматы танки[/url] royal hotel casino mandelieu poker [url=http://casino888.sanosindr8.ru/igrovie-avtomati-alladin-igrat-besplatno-bez-registratsii/188-2016-08-05.php]игровые аппараты сан лайт казино[/url]

i lost money at casino goldkeycasino free cashable casino money students online casinos internet gambling regulation
546345465346465

медицинская справка для рабочей визы в китай

(Shawndoday, 2018.06.23 18:47)

сколько стоит медицинская справка№ 001-гс/у медицинская техника овертон г.санкт-петербург санкт-петербургская государственная педиатрическая медицинская академия, глазная клиника медицинская справка для поступления в техникум сколько стоит медицинская справка в гибдд медицинская справка на права.где сделать медицинская справка на права в юзао медицинская справка по форме 086 о украина Прививочнакя карта 063метро Купчино медицинская справка форма 315/у медицинская справка в гаи реутов медицинская справка для международного водительского удостоверения отт санкт-петербургская медицинская академия акушерства учеба медицинская справка за 40 минут г чебоксары медэкспресс медицинская справка 083-формы

Справка от педиатра ленинградская область [url=http://vzalsportsprav.ru/meditsinskaya-spravka-dlya-voditelskogo-udostovereniya-kirovskiy-rayon/2334-2016-08-29.php]медицинская справка 086-у м.бауманская[/url] медицинская справка 083 образец [url=http://med.analizmochasprav.ru/meditsinskaya-assotsiatsiya-tsentr-behterev-sankt-peterburg/4161-2017-04-07.php]нужна ли медицинская справка в 2012[/url] медицинская справка 086 у №444 о [url=http://gotop.bolnlistnadom.ru/meditsinskaya-spravka-barmena-302n/2532-2016-11-06.php]водительская медицинская справка в воскресенске[/url] военно-медицинская академия санкт-петербург как поступить на учебу [url=http://ikno.krovspravka.ru/meditsinskaya-spravka-dlya-zanyatiya-sportom-skachat/3105-2016-12-21.php]медицинская справка на права официальный сайт[/url] медицинская справка для работы на к [url=http://med.analizmochasprav.ru/meditsinskaya-spravka-na-prava-belgorod/6503-2017-11-10.php]справка о составе семьи[/url]

медицинская справка для водителей отмена медицинская справка ф 086 справка медицинская для гибдд таганка медицинская справка водителя красногвардейский район петербург медицинская справка форма 079 бланк медицинская справка бланк у-286 медицинская справка водителям тюмень вмеда военно-медицинская академия им.кирова кл.нейрохирургии, санкт-петербург медицинская справка 083/у медицинская справка в гибдд здоровье

водительская медицинская справка 2015 фото [url=http://uchebalistdom.ru/meditsinskaya-spravka-dlya-gai-alekseevskaya/537-2016-02-28.php]маммопластика военно медицинская академия санкт петербург[/url] Справки на закрытие пропусков от 14 дней 027/у 095у Гатчинский район [url=http://krovspravka.ru/meditsinskaya-spravka-dlya-gossluzhbi-forma-001-gs/5577-2017-08-12.php]на какое время действительна медицинская справка[/url] медицинская справка гаи орехово [url=http://med.bolnichniilissst.ru/meditsinskaya-spravka-dlya-gibdd-po-forme-083u-89-v-moskve/5265-2017-07-22.php]медицинская справка для гаи в екатеринбурге[/url] ветеринарная клиника военно-медицинская академия санкт-петербург [url=http://med.flyurografspravk.ru/meditsinskaya-spravka-dlya-gai-ivanovo/6222-2017-09-16.php]Справка от терапевта метро Путиловская[/url] медицинская справка заполненная [url=http://med.analizmochasprav.ru/meditsinskaya-assotsiatsiya-tsentr-behterev-sankt-peterburg/9691-2018-07-18.php]медицинская водительская справка крылатское[/url]

медицинская справка для гладкоствольного оружия цена сао г.москвы медицинская справка летнего лагеря 079 когда требуетсяводительская медицинская справка водительская медицинская справка север москвы для возврата водительского удостоверения нужна медицинская справка

u48vxq1s

(Bretthot, 2018.06.23 15:57)

wh0cd244312 [url=http://suhagra.us.com/]suhagra online[/url]


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58

Következő »