Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Тема

(swetoksv, 2018.06.13 06:50)

http://f90313x0.bget.ru http://t90372cp.bget.ru http://z90372w3.bget.ru http://o90372nk.bget.ru http://s90315vg.bget.ru http://a90372c3.bget.ru http://f90372ag.bget.ru http://m90372ri.bget.ru http://c903131j.bget.ru http://b90315tt.bget.ru http://o90372ka.bget.ru http://j903725k.bget.ru http://d9037293.bget.ru http://a90372c5.bget.ru http://i903707o.bget.ru http://d90372jn.bget.ru http://c90372n1.bget.ru http://n903720i.bget.ru http://l90372hc.bget.ru http://v9037269.bget.ru http://g90314k6.bget.ru http://l903685a.bget.ru http://c90315lh.bget.ru http://u90368hu.bget.ru [url=http://t90372cp.bget.ru].[/url] [url=http://c90315lh.bget.ru].[/url] [url=http://c903131j.bget.ru].[/url] [url=http://f90372ag.bget.ru].[/url] [url=http://z90372w3.bget.ru].[/url] [url=http://a90372c3.bget.ru].[/url] [url=http://i903707o.bget.ru].[/url] [url=http://v9037269.bget.ru].[/url] [url=http://s90315vg.bget.ru].[/url] [url=http://c90372n1.bget.ru].[/url] [url=http://o90372ka.bget.ru].[/url] [url=http://f90313x0.bget.ru].[/url] [url=http://j903725k.bget.ru].[/url] [url=http://d90372jn.bget.ru].[/url] [url=http://d9037293.bget.ru].[/url] [url=http://g90314k6.bget.ru].[/url] [url=http://b90315tt.bget.ru].[/url] [url=http://a90372c5.bget.ru].[/url] [url=http://l90372hc.bget.ru].[/url] [url=http://o90372nk.bget.ru].[/url] [url=http://l903685a.bget.ru].[/url] [url=http://n903720i.bget.ru].[/url] [url=http://u90368hu.bget.ru].[/url] [url=http://m90372ri.bget.ru].[/url]

вертикальные батареи

(Marcuscubre, 2018.06.12 19:39)

вертикальные батареи [url=http://www.pervo.ru/news/autonews/34589-pochemu-mnogie-vybirayut-imenno-radiatory-arbonia.html]https://www.pervo.ru/news/autonews/34589-pochemu-mnogie-vybirayut-imenno-radiatory-arbonia/[/url]

twrjvn

(ruhxjl, 2018.06.11 20:59)

[url=http://cialisn.com]cialis online prescription[/url]
where to order cialis online safe http://cialisn.com

вертикальные

(Marcuscubre, 2018.06.10 19:22)

вертикальные [url=http://arbonia.net/trubchatye-radiatory/vertikalnye-radiatory-arbonia/]вертикальные батареи[/url]

СтраховоеКидалово.РФ

(MichaelTuh, 2018.06.10 11:19)

СтраховоеКидалово.РФ

Python

(Mariokew, 2018.06.09 22:55)

уроки Phyton [url=http://tv-express.ru/gde-vyuchitsya-na-it-specialista.dhtm]IT курсы[/url]

гинекология

(JamesFloak, 2018.06.09 22:43)

проктолог [url=http://health-ambulance.ru/464-kak-i-zachem-delayut-uzi.html]http://health-ambulance.ru/[/url]

absaoc

(dtfaza, 2018.06.09 14:37)

[url=http://canadian-pharman.com]viagra without prescription[/url]
viagra patent usa
viagra online canada reviews http://canadian-pharman.com

uklady poker texas

(Kennethvag, 2018.06.09 09:21)

uklad pokera [url=http://casinox.pl/ranking-ukadw-w-pokerze.html]uklady poker[/url]

работа по созданию сайтов

(Georgepaill, 2018.06.08 23:00)

Рано или поздно многие предприниматели, артисты и просто известные люди сталкиваются с необходимостью создания своего сайта. Необходимо такое пространство в сети, где о вас будет интересная информация, а каждый клиент или поклонник сможет написать что-то или достать важную информацию. Как же создаются сайты под ключ? Процесс этот не простой. Без специальных навыков и познаний сделать это не возможно. Но в любой ситуации можно найти выход. Вам не нужно тратить много времени, а просто зайти по ссылке [url=https://artvrn.ru/]https://artvrn.ru/[/url]. И вы попадете на сайт интернет-агенства «Art». Уже на протяжении долгого времени специалисты компании занимаются продвижением и созданием сайтов под любые тематики.
На сайте вы можете ознакомиться с примерами работ. Так, на верхней строчке есть раздел «наши работы». Все созданные нами сайты, представленные в этом разделе, успешно работают и рекламируют своих заказчиков на всех просторах интернета. Исследовав все примеры наших работ, вы легко можете выбрать именно то что вам нужно. Рассказывайте о своих идеях специалистам, а уже они покажут, как это будет выглядеть.
Чаще всего о сайтах задумываются предприниматели и различные компании. Конечно, без него можно обойтись. Но именно такой портал помогает любой фирме (независимо от того чем она занимается) быть представленной в Интернете и постоянно себя рекламировать. Вы даже не представляете, насколько можно расширить аудиторию! И все благодаря хорошо сделанному сайту.
Какие этапы необходимы
Время Вам свое тратить не нужно, просто заходите на наш портал и заказывайте создание сайтов в Воронеже. Нужно просто оставить заявку нашим специалистам или позвонить по номерам наших телефонов. Специалисты нашей компании при создании сайта учтут все ваши пожелания и дадут рекомендации по его наполнению.
От того какой вы закажете сайт, будет зависеть срок его изготовления. Так, 1-2 страницы, так называемую визитку можно изготовить дней за 5, а вот на корпоративный сайт придется потратить от 7 дней. Интернет магазин или каталог делать еще дольше, потому как такие виды сайтов информативны и требуют кропотливой работы.
Что касается стоимости, то она зависит от объема работ. Но в то же время на сайте компании можно ознакомиться со стартовыми суммами. То есть, если вы не будете добавлять, какие-то дополнительные функционалы, то сайт-визитка может обойтись в суму от 10 тыс. руб. Дороже всего стоит Интернет-портал. За него придется отдать от 30 тыс.
Если вы готовы, то сделайте заявку, удобным для вас способом, а представитель компании уточнит все детали и поможет составить техническое задание, согласно которому и будет происходить работа. Вам же никуда ехать не придется. Специалисты все уточнят сами, а если необходимо, то и приедут к вам.
Создавать и продвигать сайты это очень творческий процесс, но и у него есть свои порядки и требования. Наши специалисты предложат вам оптимальный вариант, который порадует Вас своим функционалом и системой безопасности. Вы всегда можете быть спокойны в отношении того что кто то сможет управлять вашим сайтом, все будет только в ваших руках, а при возникновении каких то вопросов служба поддержки онлайн даст на них самые развернутые ответы.
Ваш сайт будет со всеми логотипами, фирменными цветами и прочей атрибутикой вашей компании, которая будет привлекать клиентов и развивать ваш бизнес.
Конечно же на вашем сайте будет указана схема проезда и все контактные данные, которые помгут вас найти. Специалисты интернет-агентства предоставляют ряд сопутствующих услуг:
ликвидация вирусного заражения сайта;
перенос информации с одного ресурса на другой;
хостинг;
оптимизация и продвижение сайта.
Компания «Art» в Воронеже - это команда профессионалов. Вы приходите с набросками, а в результате получите полноценный популярный сайт. По мимо этого, после создания сайта мы предлагаем вам его полное сопровождение и развитие.
Перейти [url=https://artvrn.ru/pod]Поддержка сайтов[/url]

46897

(WilliamElott, 2018.06.08 21:05)

[url=http://viagrawithoutdoctorprescr.today/#5220][/url]

viagra.com

(Joshua15260, 2018.06.06 22:14)

cialis http://viagraonlineviagra.us/# - viagra without a doctor prescription

Suitable cheaply tdlfl no preparation

(WizliamLiere, 2018.06.06 19:11)

cialis 20mg coupons sort by
[url=http://cialis-walmart.shop]cialis over counter
[/url] how does cialis work blog.php?do=
<a href="http://cialis-walmart.shop">cialis over the counter walmart
</a> - does cialis work better than cialis postcards.php?image_id=
safe ed drug compared to cialis cialis and levitra

Лучшие курсы обмена

(Briansoime, 2018.06.06 15:42)


[url="https://goo.gl/Qsg3rf"]Обмен мировых валют по оптовому курсу[/url]

generic 53216

(William8809, 2018.06.05 15:06)

https://cialis.com [url=http://cialishg.us/#]cialis[/url] cialis

Tidiness cheap sldnfl without formula

(ThozasWheer, 2018.06.05 04:41)

viagra vs viagra which is better addlink.php
[url=http://viagrawithoutdoctorprescr.com]viagra without a doctor prescription[/url] viagra viagra or livtera best
<a href="http://viagrawithoutdoctorprescr.com">viagra without a doctor prescription</a> - canadian pharmacy viagra 20mg search
can you buy viagra in mexico?

cialis vs viagra

(cdctsj, 2018.06.02 10:22)

order viagra online usa
[url=http://canadian-pharmacyc.com]buy viagra pill[/url]
viagra generic lowest price http://canadian-pharmacyc.com

viagra pills 6688

(JoshuaVew, 2018.06.02 02:35)

viagra uk http://dsviagralk.us/#7996 - viagra without a doctor prescription

viagra coupons 5953

(JoshuaVew, 2018.06.01 08:49)

buy viagra http://viagraonlineviagra.us/#5831 - viagra pills

fifa 15 fnl скачать торрент

(fretthanNen, 2018.06.01 06:52)

Согласен, это замечательная информация

---
Я извиняюсь, но, по-моему, Вы не правы. Могу отстоять свою позицию. скачать fifa 15 через торрент, скачать fifa 15 через торрент 32 bit а также [url=http://15fifa.ru/]azevedo fifa 15[/url] скачать таблетку fifa 15 pc


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58

Következő »