Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

cialis 54930

(Williamwhasy, 2018.05.23 07:38)

cheap cialis [url=http://cialishg.us/#6937]cialis generico online[/url] cialis generico online

viagra.com 5484

(JoshuaVew, 2018.05.22 14:43)

cheap viagra http://viagraonlineviagra.us/#5680 - viagra generic

viagra.com 6782

(JoshuaVew, 2018.05.22 13:27)

cheap viagra http://dsviagralk.us/#2564 - female viagra

non prescription viagra

(xpizmm, 2018.05.21 20:02)

very cheap viagra
[url=http://viagrasy.com]canadian pharmacy[/url]
pfizer viagra buy online in india http://viagrasy.com

buy cialis canada

(aeqvbh, 2018.05.21 16:14)

[url=http://canada-pharmaci.com]difference between cialis and professional[/url]
www cialis com http://canada-pharmaci.com

7325

(JoshuaVew, 2018.05.20 06:14)

http://viagrawithoutdoctorprescr.today/#2134 -

90859

(WilliamElott, 2018.05.16 01:19)

[url=http://viagra-generics.us/#6209][/url]

viagra uk 9709

(JoshuaVew, 2018.05.15 20:46)

viagra generic http://dsviagralk.us/#4651 - viagra.com

viagra online 5066

(JoshuaVew, 2018.05.15 05:48)

buy viagra http://viagraonlineviagra.us/#8402 - viagra online

85408

(WilliamElott, 2018.05.14 09:56)

[url=http://viagrawithoutdoctorprescr.today/#4132][/url]

viagra without a doctor prescription canada 13901

(TylerNus, 2018.05.13 13:20)

viagra no prior prescription overnight <a href=http://viagrawithoutdocpresc.accountant/#2351>viagra without a doctor prescription usa</a> sildenafil without a doctor's prescription

cialis generico online 42430

(StevenGes, 2018.05.13 12:41)

online cialis [url=http://cialishg.us/#4474]buy cialis online[/url] cialis online

cialis online 37879

(StevenGes, 2018.05.12 14:21)

cialis [url=http://cialishg.us/#3753]cialis online[/url] cialis cost

JOKER333 สมัครง่าย | เล่นง่าย ชัวร์ 100% m.joker333.com ไม่โกง

(Dennisnak, 2018.05.12 11:04)

ดาวน์โหลด ติดตั้ง JOKER333 เกมส์สล็อตมือถือ เกมส์ยิงปลามาใหม่สุดฮิต 2018 มาแรงที่สุดในไทยสมาชิกกว่า 5 แสนคน
[url=http://m.joker333.com][u][b]ดาวน์โหลด joker game[/b][/u][/url]
สมัคร JOKER333 เล่นสล็อตมือถือ สมัครใหม่รับโบนัส 500 เปิดบริการทุกวัน ติดต่อทีมงานได้ 24 ชม.ค่ะ. JOKER333 คาสิโนออนไลน์ ใหม่ล่าสุด
เพิ่มเกมส์ใหม่พร้อมให้บริการ 24 ชม. อยากแนะนำสำหรับผู้ที่ชื่นชอบเกมส์คาสิโนออนไลน์ JOKER333 เว็ปการพนันออนไลน์อันดับ 1 แอฟเกมมือถือ
เด็ดพร้อมกับมีเกมส์มากมายไม่ว่าจะเป็น เกมส์ยิงปลา , บาคาร่า , สล็อตออนไลน์ JOKER333 เกมยิงปลา JOKER333 ยอดนิยมเล่นผ่านมือถือ รับโบนัสสูงสุด 50000บาท
[url=http://m.joker333.com][u][b]วิธีลงเกมส์ joker[/b][/u][/url]
JOKER333 - ผู้ให้บริการเกมคาสิโนออนไลน์ JOKER333 ที่กำลังได้รับความนิยมในขณะนี้ โดยจะเน้นเฉพาะลูกค้าที่ชื่นชอบการเล่นเกมการพนัน
บนแพลตฟอร์มของอุปกรณ์เคลื่อนที่ไม่ว่าจะเป็นโทรศัพท์มือถือหรือแท็บเล็ต ลองเลยวันนี้ เปิดยูสใหม่ JOKER333 รับโบนัสพิเศษจากเรา คลิกเลย.

viagra without subscription 58593

(WilliamElott, 2018.05.12 01:16)

sildenafil without a doctor's prescription [url=http://viagrawithoutdocpresc.accountant/#5734]viagra without a doctor prescription usa[/url] viagra without a doctor prescription in texas

Station cheap sldnfl without formula

(Zharlesflivy, 2018.05.10 10:11)

canadian pharmacy viagra 20mg you cannot post new topics in this forum
[url=http://xlviagracan.com]viagra for sale[/url] viagra online usa report
<a href="http://xlviagracan.com">viagra for sale</a> - viagra and prostate
signs of ed

viagra without subscription 5319

(Agustinnes, 2018.05.10 05:16)

4578 http://invitationchateau.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=76311 http://www.aac-automobile.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=118681 http://studiokon.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=13216 http://www.acotecimpiantisrl.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=582042 http://www.silicon.com.hk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=213797 http://reviewcomparepurchase.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=11110 http://www.teleggram.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=283955 http://eastwindsorflooring.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=525335 http://sotaventogroup.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=161524 http://jglobalvisa.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=661256 http://kolibri-24.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=38119 http://www.camover.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=102128 http://www.joyashumberto.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=198 http://www.grecia24.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=46408 http://vendaonline.lojasurban.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=40702 http://www.dmatteson.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=20586 http://www.aiirinascimento.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2038 http://durwaynemcpherson.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=40211 http://armigh.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=196951 http://www.bachtendekupe.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2032 http://maruvyvsaychakra.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=959 http://www.hrdemployment.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4013 http://www.botteghestoricheroma.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=973330 http://www.centromedicoclodina.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=33406 http://www.fisioterapiastaf.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=481328 http://cartonkraft.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=33103 http://wichlacz.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=158219 http://moco16.multimedia.uom.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1567 http://perusdajepara.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=440611 http://www.doctorokuneva.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=50044 http://www.studiognata.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=254043 http://krilov-nn.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=205295 http://medicaltradeco.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=799 http://tianovas.com/electronicmusic/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=13008 http://www.qseitalia.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3496 http://olimpfilm.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=18883 http://greenafricaenergy.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=52872 http://www.kkbco.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=830 http://umbrella-group.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=36211 http://m.engl.uch.e.n.2@waha-iq.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3350101 http://www.mareuno.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=150128 http://www.walserdesign.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=598148 http://www.ao-tours.com/l/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=76486 http://prazskebyty.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=211028 http://www.rope.ind.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=325 http://www.rutulicantores.it/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=689355 http://www.fglg.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=29459 http://tasteofpunjabmoorpark.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1016 http://alclimat.kz/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3751 http://www.bk-cam.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=116689 9992

Stature cheap sldnfl without instruction

(Tyzonsef, 2018.05.10 03:51)

viagra and alcohol side effects interests
[url=http://viagrawithoutdoctorpharm.com]viagra without a doctor prescription[/url] viagra 20mg side effects new posts
<a href="http://viagrawithoutdoctorpharm.com">viagra without a doctor prescription</a> - viagra price list
celis

viagra without a doctor prescription usa 62600

(WilliamElott, 2018.05.09 00:47)

viagra without a doctor prescription overnight delivery [url=http://viagrawithoutdocpresc.accountant/#5569]viagra without a doctor prescription in texas[/url] viagra without erectile dysfunction

cialis online 99059

(StevenGes, 2018.05.09 00:43)

cheap cialis [url=http://cialishg.us/#7145]cialis online[/url] cialis online


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58

Következő »